Hírek

2013.10.06. 13:15

Karácsonyra hangolva

Alig készült el a Pannon Lapok Társasága (PLT) legújabb kötete, a Csokoládés finomságok gyűjteménye, máris jön a következő, a Karácsonyi ételek könyve. Két szerencsés receptbeküldő wellnesshétvégét is nyert a receptjeivel.

Munkatársainktól

A pápateszéri Reidmár Lászlóné állatokat tart, kertet művel, de nagy szerelme a sütés-főzés is. Számos receptet küldött már lapcsoportunk, a Pannon Lapok Társasága (PLT) szakácskönyveibe, többek közt a Befőzések könyvébe és a legújabba, a csokoládés könyvbe is. Mint mondta, eddig ezen a téren nem volt szerencséje, de most, a karácsonyi receptek beküldői közül neki kedvezett a szerencse.

– Meglepődtem és nagyon nagy örömmel fogadtam, amikor a szerkesztőségből felhívtak, hogy a sorsolás nekem kedvezett.  A kedvenceim közül küldtem el a karácsonyi süteményrecepteket. Ebből a legjobban a narancslekváros linzert kedvelem. A karácsonyi asztalon ez nálunk mindig ott van. Kísérletezni kevés időm van, a jól bevált recepteket alkalmazom. A családom meglehetősen édesszájú, nagyon szeretik a süteményeimet, ezért szinte minden hétvégén el is várják, hogy süssek valami finomat – mondja a háziasszony, aki azt is elárulja, hogy a barátoktól, ismerősöktől is számos pozitív visszajelzést kap. – Jóleső érzés, amikor olyan embereknek sütök-főzök, akik tényleg értékelik – mondta mosolyogva. Reidmár Lászlónénak Barták Péter, Napló főszerkesztője adta át a jutalmat – háromnapos, a keszthelyi Hotel Kristályban felhasználható wellnesshétvégét – a pápai szerkesztőségben.

Reidmár Lászlónénak Barták Péter, a Napló főszerkesztője adta át a jutalmat (Fotó: Nagy Imre)

 

Baranyainé Molnár Hajnalka is kedveli a PLT szakácskönyveit, ám most gondolt először arra, hogy  saját receptjét másokkal is megossza. Készülő kiadványunkba a családban krokettes husiként emlegetett étel (tejszínes csirkemell krumplikrokettel) receptjét küldte be, mint mondja, ez lánya kedvence.  Nem saját találmány: annak idején férje édesanyjától kapott egy receptfüzetet, abban szerepel ez is.

Baranyainé Molnár Hajnalka, a receptverseny vasi győztese (Fotó: Szendi Péter)

 

- A szüleimmel együtt élünk, nagy háztartást vezetünk. Szívesen főzök, úgy is mondhatnám, hogy számomra a főzés a szeretet nyelve. Egyetlen gondom, hogy egyszerre nehéz mindenki kedvére tenni. Sokszor elhatároztam, hogy csak egyféle ételt készítek, de végül mindig többfogásos menü kerül a vasárnapi asztalra – meséli a Vasváron élő és a helyi családsegítő szolgálatnál családgondozóként dolgozó Hajnalka, aki férje mellett 20 éves lánya, valamint 7 és 10 éves fiai kívánságait is lesi a konyhában.

Hajnalka nagyon megörült a nyereménynek – férjével két éjszakát tölthet el egy keszthelyi szállodában - , mint mondja, amikor látta, hogy ismeretlen telefonszámról keresték, először rögtön arra gondolt, hogy a fiúkkal történt valami az iskolában. Nem csoda hát, hogy nagy volt az öröme, amikor megtudta, hogy a nyeremény miatt kerestük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!