Hírek

2013.06.05. 16:18

Gondja van? Segítenek a SZISZOK-nál!

Dunaújváros - Családi és foglalkoztatási nehézségeik áthidalásában segít a SZISZOK-iroda, amely június 5-én nyílt az MMK-ban.

Körmendi Erzsébet

- Elsősorban fiatal szülőknek, házaspároknak szeretnénk segíteni a párkapcsolati, gyermeknevelési és munkahelykeresési gondjaik megoldásában, emiatt ingyenes tanácsadásaink, tréningjeink alatt szakemberek gondoskodnak a gyermekfelügyeletről. A magánéleti és foglalkoztatási problémák azonban nem korfüggők, tehát életkortól függetlenül segítünk bárkinek - hangsúlyozta Köller Péterné,  a Dunaújvárosi Civil Szervezetek Érdekegyeztető Tanácsának elnöke az irodamegnyitón.

A tanács ugyanis pályázati forrást nyert arra, hogy irodát nyisson, ahol partnereivel  az Útkeresést Segítő Szolgálattal és az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesületével  karöltve tanácsadásokat, tréningeket tart.

Az úgynevezett Szivárvány Szolgáltató Központ (SZISZOK) az MMK 103-as termében nyílt meg szerda délután. Udvariné Alexi Zsuzsa projekt-menedzser elmondta, hogy szakemberek adnak majd tanácsot a családi élettel, gyermekneveléssel kapcsolatban és vállalkozói ötletekkel segítik  a gyedről, gyesről visszatérőket.  Továbbá munkaerőpiaci, párkapcsolati, családi életre nevelési tréning is szerepel a repertoárban.  Kissné Fekete Éva, az Útkeresést Segítő Szolgálat vezetője egyebek mellett azzal egészítette ki, hogy szakembereik felvállalnak mediációt is, mégpedig ingyenesen, vagyis közvetítenek elsősorban családi, párkapcsolati konfliktushelyzetekben, de akár a szomszéddal kapcsolatos vita elsimításában is.

Az első családi életre nevelést segítő tréning június 10-én lesz. Érdeklődni a Dunaújvárosi Csivil Szervezetek Érdekegyeztető Tanácsának irodájában, az MMK-ban lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!