Hírek

2012.12.04. 17:56

Fiataloknak terjesztett drogot a dunaújvárosi nő és társa

Dunaújváros - Egy nőt és társát drogterjesztés miatt, hét másik embert drogfogyasztás miatt fogtak el kedden.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Alba Akció Alosztály munkatársainak segítségével több hónapos felderítő munkát követően szervezett december 4-re egy akciót, melynek keretében kábítószer-terjesztőknél, illetve fogyasztóknál tartottak házkutatásokat. Ennek során elfogásokra is sor került – közölte kedden a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

Fotó: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Így került bilincs arra a 35 éves dunaújvárosi nőnek a kezére, aki a gyanú szerint társával huzamosabb ideje kábítószert terjesztett fiataloknak. Elfogását és a nála tartott házkutatást követően a dunaújvárosi nyomozók előállították a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol kábítószer-terjesztéssel gyanúsították meg, majd ezt követően bűnügyi őrizetbe vették.

Házkutatásra került sor a másik terjesztő, egy dunaújvárosi bűntett előéletű 28 éves férfi lakásán is. Ő nem tartózkodott otthon, így a rendőrök még keresik.

Rajtuk kívül hét, 20-30 év közötti kábítószer-fogyasztót is elfogtak ma délelőtt. Azonban nem kizárt, hogy a gyanúsítottak köre a közeljövőben bővül, tekintve, hogy a dunaújvárosi nyomozók még a mai, és az elkövetkezendő napokban is folytatják az elfogásokat. A hét fogyasztó mindegyikét a rendőrök - a terjesztőhöz hasonlóan - mintavételre állították elő, majd őket is gyanúsítottként hallgatták ki.

 

Fotó: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök az összes gyanúsítottnál házkutatást tartottak. A terjesztőknél kis mennyiségű kábítószergyanús anyagot, készpénzt, valamint olyan bizonyítékokat foglaltak le a nyomozók, amik alátámasztják, hogy ők drogot árultak fiataloknak.

Ezen kívül a fogyasztóknál is lefoglaltak több olyan eszközt, amik bizonyítják, hogy ők drogfogyasztók.

A házkutatások során a rendőrök segítségére volt a Pálhalmai BV intézet kábítószer-kereső kutyája, illetve kutyavezetője is.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az őrizetbe vett 35 éves nő előzetes letartóztatását kezdeményezi. A fogyasztók szabadlábon védekeznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!