Hírek

2012.12.14. 16:44

A Pince sor tetejére forgalomlassító bukkanót szereltek fel

Dunaújváros - Eleve kevés elkerülő út vezet a városközpontból kifelé. Ezeken tovább nehezíteni a forgalmat: érthetetlen.

Pekarek János

Ezt a Pince sori fekvőrendőrt a múlt héten helyezték el. Miért? (Fotó: Vohlmann György)

Olvasónk vetette fel a kérdést a minap szerkesztőségünkben, hogy vajon miélrt volt szükség a Pincesor déli, a Római városrész felőli végén fekvőrendőrt telepíteni az amúgy is keskeny, meredek, nehezen járható utcára? Hiszen ott, elevenítette fel az arrajárók számára egyértelmű helyzetet, amúgy sem lehet gyorsan hajtani. Se fölfelé, se lefelé. Fölfelé elfogy a motor ereje, lefelé meg senki nem megy nagy gázzal, mert nagyon meredek az út. Ez a (különben csavarokkal rögzített, elméletben tehát télire felszedhető) fémlemez-bukkanó még ideiglenes jellegéből is sokat veszít azzal, hogy a múlt héten helyezték el. Olvasónk észrevétele szerint ez semmi másra nem jó, mint hogy tovább lassítsa az amúgy is nehezen járható utca forgalmát. Mivel a dombtetőn lépésre kell fékezni az autót,   ez csúcsforgalomban  könnyen visszaduzzaszthatja az útvonal forgalmát egészen a Magyar úti kereszteződésig. Ezzel pedig gyakorlatilag a városközpontból kivezető utak forgalmát nehezíti, és visszaterel minden autót az eleve  zsúfolt Aranyvölgyi útra. Ne legyen menekvés?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!