Hírek

2012.06.17. 20:42

Pődör Gyula győzött Enyingen

Enying – Időközi polgármester- választást tartottak vasárnap a mezőföldi városban. A négy jelölt közül a legtöbb szavazatot – szám szerint 850-et – Pődör Gyula kapta: ő Enying új polgármestere.

V. Varga József

Pintér György polgármester halála miatt időközi polgármester- választást tartottak vasárnap a mezőföldi kisvárosban – tájékoztatta lapunkat Elek Gyuláné, a helyi választási bizottság elnöke és Szörfi István jegyző, a választási iroda vezetője. A voksolás – a meleg idő és/vagy az érdeklődés hiánya miatt nem túl magas részvétel mellett – rendben zajlott, szinte valamennyi szavazókörben már korán reggel, 6 óra 00 perckor meg is jelentek az első szavazók. A választásra jogosult 5767 szavazópolgár nyolc szavazókörben (Enyingen és a településrészeken) adhatta le voksát, közülük 1754 (30,4 százalék) éltek választási jogukkal. A polgármesteri posztért négyen szálltak ringbe: Halász Gábor (független – 70 szavazat), Méreg János László (független – 748 szavazat), Pődör Gyula (független – 850 szavazat) és Szigeti Zoltán Gábor (Szabad Nemzet Egyesület – 75 szavazat). Az eredmények alapján Enying új polgármestere Pődör Gyula lett. Az újonnan megválasztott polgármester – aki a Fidesz támogatását bírja – a változás, a munkahelyteremtés és az összefogás hármasát tûzte a zászlajára. Hittel vallja: közösen újraálmodható a város jövője, és összefogva sikeresebb településen élhetnek majd az enyingiek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!