Hírek

2012.01.20. 03:29

Pénzére vár a DSZSZ - Veszélybe kerülhet a város fűtése és vize

Dunaújváros - Nagy a baj a szennyvíztisztító kft.-nél. A cég mindkét ügyvezetője szót kért a közgyűlésen, mert bérre sincs pénz...

Körmendi Erzsébet

- Vessenek véget ennek a pokolnak! Ebben a hónapban gyakorlatilag nulla forintot kaptunk, a dolgozóknak még mindig nem tudtunk fizetést adni, nincs miből fizetniük a számlákat, az egyik dolgozó lakáshitelét már felmondta a bank. Így a cég sem tudja ellátni a feladatát.

Pintér Tamás hozta szóba a közgyűlés elején a szennyvíztisztítónál kialakult tarthatatlan pénzügyi helyzetet. Elmondta: decemberben 29 órán keresztül tisztítatlanul ömlött a város szennyvize a Dunába, és sajnálatos módon a DVCSH Kft. a mai napig sem hajlandó átadni a tisztításhoz szükséges pénzt. A jobbikos képviselő szerint a DVCSH felügyelőbizottsági ülésén Pikóné Perjési Irén ügyvezető is elismerte, hogy felrúgták a DSZSZ-szel kötött megállapodást, decemberben csak ötmillió forintot utaltak át. Szerződésszegés és a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt a Jobbik büntető feljelentést tett a DVCSH ellen, és a szükséges dokumentumokat átadta a rendőrségnek, jelentette be Pintér Tamás a közgyűlés utáni sajtótájékoztatón, hozzátéve: kezdeményezik Pikóné Perjési Irén munkaviszonyá- nak azonnali megszüntetését.


A közgyűlésen még ennél is fajsúlyosabb bejelentések hangoztak el. Nemcsek Tibor, a DSZSZ másik ügyvezetője elmondta: a DVCSH Kft. által 2009-ben megszegett megállapodás miatt bírósághoz fordultak és a törvényszék e hét szerdán döntött: első fokon jogosnak tartotta a DSZSZ követelését, és nettó 624 millió 158 ezer forintot ítélt meg neki. A DVCSH minden bizonnyal fellebbez az ítélet ellen. Csakhogy a bíróság az említett összegből 235 millió 800 ezer forintot azonnal végrehajthatónak határozott meg...

- Az összeg erejéig bírósági végrehajtón keresztül inkasszót kérünk a DVCSH bankszámláira - jelentette be Nemcsek Tibor.

- Tisztelettel kérem, üljenek le egymással, egyezzenek meg, mert veszélybe kerülhet a város fűtése és vize - kérte Szepesi Attila alpolgármester.

A DSZSZ vezetői szívesen leülnek tárgyalni, de nem látják értelmét. Nemcsek Tibor úgy fogalmazott: élő, érvényes szerződés van, amely alapján a DVCSH-nak havi 16 millió forintot kellene átutalnia a működésre és a bérekre. Tisztítási díjként a lakóktól havi 35 milliót kasszíroz a DVCSH, amiből a 16 millióra mindenképpen szükségük lenne. Sok a 235 millió, ez vitathatatlan, de megállapodtak a 16 millióról, mégsem tartja be a DVCSH. Leülhetnek megint tárgyalni, és megállapodhatnak - újra. Ám ettől még nem lesz a DSZSZ-nek pénze jövő hét elején vegyszerre és bérre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!