Hírek

2011.10.11. 02:28

Rajzpályázat: teljes siker!

Dunaújváros - Nagy sikerrel zárult kiadónk erdővédő rajzpályázata: hatvankilenc alkotást küldtek be óvodások és kisiskolások. Kiállítás-megnyitó és díjátadás a Dózsa Mozi Centrumban!

Pekarek János

Dunaújvárosból és környékéről tizenegy intézményből hatvankilenc, különböző technikákkal készült rajzot küldtek be a gyerekek, sokszor csoportosan alkotva meg egy-egy művet. Olykor egy plakát hatásával vetekedve!

A beérkezett pályamunkákat egytől egyig bemutatjuk együttműködő partnerünk, a Dózsa Mozi Centrum helyiségeiben - ahol október 12-én, szerdán, délután négy órakor nyitjuk meg hivatalosan a pályázati művek kiállítását.

Ez alkalommal adjuk át a nyerteseknek díjaikat. A rajzpályázat zsürijének feladatát a város egyik Munkácsy-díjas képzőművésze, Várnai Gyula vállalta magára.

A pályázaton a kisiskolások kategóriájában Kapuvári Kristóf, az Arany János Általános Iskola 1. c osztályos diákja lett az első. Második helyet szerzett Tóth Barbara, ugyancsak az Arany-iskolából, a 2. c osztályból. Harmadik helyen végzett Reviczky Zoltán, a Petőfi Sándor Általános Iskola 4. a osztályos tanulója.

Az óvodások között Huszti Márton Péter, a Dunaújvárosi Óvoda Duna-parti egységének Katica csoportjából nyerte el a fődíjat. Második lett Borbély Szonja, a nagyvenyimi Nefelejcs óvodából. Harmadik helyen végzett Czoczek Péter, a Dunaújvárosi Óvoda Zalka Máté utcai egységének Katica csoportjából. Az első helyezettek egy-egy csoportos belépőt nyertek a Veszprémi Állatkertbe. A második díj mindkét kategóriában tízezer forint értékű társasjáték-ajándékcsomag. A harmadik díjjal ötezer forintos könyvcsomagok járnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!