Hírek

2011.10.25. 02:28

Dávidnak minden jót!

Dunaújváros - Ezután már nem kell rendszeresen tudósítanunk Koncsek Dávidról: a májátültetésen túljutott kisfiú hétköznapi fertőzéseket is jól bír. Úgyhogy elköszönünk a családtól...

Pekarek János

Egyéves korban történt májátültetés után ezek fontos információk...

Most csak megerősíthetjük múlt heti információnkat: Dávid jól van - s ezt a már a második budapesti, az I. számú Gyermekklinikán született laboratóriumi eredmények is alátámasztják. Az édesapjából a németországi Essenben átültetett májdarab kitűnően működik a gyerekben, a gyógyszerek kiválóan hatnak.

Annak ellenére, hogy a család (apa, anya, kisfiú) a múlt csütörtöki klinikalátogatás alkalmával összeszedett egy rota-vírust (hányás, hasmenés...), amiből e percekben kászálódnak ki.

Mármint a szülők, akik fölött szintén nem múlt el nyomtalanul a négy hónapos németországi tartózkodás.

Mint írtuk, az apuka donor lett, az anyukán meg életmentő sérvműtétet kellett végrehajtani, váratlanul. Plusz a mostani fertőzés, ami a felnőtteket is ledöntötte lábukról a családban.

Ám Dávid: oda se neki! Ő is beteg lett, ám jókedve ennek ellenére töretlen maradt, s tegnap kora esti telefonálásunk alatt is vígan tévézett, a távirányítót szakszerűen kezelve, a kissé megtört édesapa hangját vidám sikkantásokkal és visításokkal aláfestve.

Újabb kontroll e hét csütörtökén, a fővárosi klinikán. Mint majd még sok héten át.

Mi pedig ez alkalommal köszönünk el Koncsekéktól a rendszeres tudósításokkal. Ez után majd akkor írunk róluk, ha esemény lesz. Mondjuk: Dávid esküvője...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!