Hírek

2011.09.13. 06:26

Dávid meglepően gyorsan javul már!

Dunaújváros-Essen - Végre egyértelműen jó hírekkel szolgálhatunk az egyéves Koncsek Dávidról: javul!

Pekarek János

A súlyos májkárosodással született Koncsek Dávidot augusztus 25-26-án kétszer is megoperálták az esseni egyetemi klinikán: előbb idegen donortól, majd édesapjától kapott egy darab májat. Ez az utóbbi operáció tűnik most rendkívül sikeresnek. S ehhez a helyi, a baracsi, más magyarországi, sőt: a határokon kívüli települések adományozói közreműködése is kétségtelenül hozzájárult.


Tegnap újrakezdődtek a tesztek a németországi kórházban, amit a kisgyerek már nem az intenzív, hanem egy normál gyereksebészeti osztályon csinál végig. Mivel az első eredmények rendkívül biztatóak, és a donor édesapa is egyre jobban érzi magát, lehetséges, hogy a család (apa, anya, Dávid) már pénteken Budapestre érkezik. Ott, az I. számú Gyermekklinikán folytatódik az utókezelés, a gyógyszeradagok beállítása, s a rendszeres orvosi ellenőrzésekre is ott kerül majd sor.

Amint erről biztos információnk lesz, azonnal megosztjuk önökkel. Sőt, a Koncsek család érkezésekor is szeretnénk jelen lenni - amire meghívást is kaptunk, olvasóink képviseletében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!