Hírek

2011.06.22. 06:27

Regényt író tini: Virág a Szórád iskola Windisch-díjazottja

Dunaújváros - Zavarbaejtően sokszínű, intelligens és kedves ifjú hölgy az idei Windisch-díjazott. Göbölös Virág Anna valószínűleg utolsóként vehette át a Szórád Márton Általános Iskola legrangosabb elismerését.

Szigeti Sándor

Virág emellett több hangszeren játszik. Hegedűse a Sándor Frigyes Zeneiskola zenekarának, de ha gitárt kap a kezébe, akkor a klasszikus darabok mellett egy kis rock- és metálzene is belefér a repertoárjába. Ezenkívül jeleskedik nyelvtanból, matematikából, informatikából és angolból, olyannyira, hogy sikeresen felvételizett a Széchenyi István Gimnázium angol tagozatára. Ja, csaknem kifelejtettük a sorból, hogy remekül rajzol, rengeteget kerékpározik, a család három kutyáját rendszeresen ő futtatja, továbbá szívesen tesz nagy gyalogtúrákat az ország különböző részein szüleivel és négy testvérével egyetemben. Ám, ami talán a legszimpatikusabb benne, hogy kedvenc időtöltése, ha barátnőivel lemehet a Duna-partra, és kavicsokkal kacsázhat...

- Ő volna a tökéletes gyermek? - kérdezzük édesanyjától, Kutasi Erikától, aki elkísérte szerkesztőségünkbe:

- Erről szó sincs, de az tény, hogy már kisgyermekkorában is mindig elfoglalta, feltalálta magát, és rengeteg dolog érdekli - mondja mosolyogva az édesanya.

Mivel a Szórád iskolát bezárják, Virág valószínűleg az utolsó diák volt, aki átvehette a Windisch-díjat:

- Az iskolabezárás előtti heteket, hónapokat mindenki nehezen viselte, tanárok és diákok egyaránt. Próbáltunk összefogni, és igazi nagy családot alkottunk. A bátyám és az édesanyám is a Szórádba járt, számunkra nagyon sokat jelent ez az iskola, és büszke vagyok arra, hogy én lettem a 2011-es Windisch-díjazott - mondta az ifjú hölgy.

A nagyszülők emlékére alapították  

A Windisch-díjat öt évvel ezelőtt Bakonyi Ferenc, dunaújvárosi vállalkozó  alapította nagyszülei emlékére. A díjat a Szórád iskola azon diákjai kapják, akik tanulmányaik mellett magatartásukban és erkölcsiségükben is kiemelkedőt nyújtanak. A százezer forint készpénzzel, és névre szóló ezüst medállal járó elismerést  a Windisch-család két leszármazottja, Bakonyiné Windisch Márta és Ilonkayné Windisch Edit adta át ebben az évben is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!