Hírek

2011.06.15. 02:22

Ellentétes szempontok egy utcában

Dunaújváros - Melyik a fontosabb érv? Egy csendes, biztonságos utca - vagy egy túlterhelt kereszteződés forgalmának enyhítése? Lehet, hogy nincs jó válasz?

Pekarek János

Az ott lakók amellett érvelnek, hogy a város egyik legforgalmasabb útjáról, a Dózsa György útról leágazó, és eredetileg a Kenyérgyári úton át a Béke térre vezető utcájuk legyen zsákutva mindkét irányból, a Kenyérgyári út torkolatánál lezárva az úttestet.

Aki viszont egyszer is elindult autóval a Dózsa György- út - Szórád Márton út - Béke tér útvonalon oda vagy vissza, az éppen az ellenkezőjét kéri.

Míg a lakók a csendért és gyerekeik biztonságos közlekedéséért érvelnek, az autósok a piac és a Béke tér zsúfoltsága miatt szólnak.

A minap egy közműépítés miatt megnyitották a Kallós utcát. Az építkezés véget ért - de nem zárták le újra. A hatóságon nagy a nyomás - mindkét irányból. Dönteni viszont csak egy részletes felmérés után fognak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!