Hírek

2011.05.25. 02:28

Fényárban a lépcsősor?

Dunaújváros - A múlt héten véget ért Diákköztársasági Napok egyik - sokak által emlegetett - pozitívuma az volt, hogy ideiglenes világítást kapott az alsó Duna-partra vezető lépcsősor.

Gallai Péter

A Diákköztársaság három napjára egy rendezvényvilágítással foglalkozó cég építette ki és üzemeltette rendszert. A munka díját is elárulták a szervezők: háromszázezer forintba került ez a plusz szolgáltatás, amiben az áramdíj nem szerepel, mert az a központi óráról ment, de ez utóbbi nem nagy tétel. Emellet a cég tíz közvilágítási oszlopon is nagyobb fényerejű, energiatakarékos izzókra cserélte ki a meglévő fényforrásokat. Ezeket a buli végeztével sem szerelték ki, mivel tesztelésre kapták a fényforrásokat.


Az, hogy egy ideiglenes megoldás meddig működhet, csak pénz kérdése, de nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy kimondjuk: a mobil eszközök nem sokáig maradnának a helyükön őrzés nélkül, a végleges kiépítés pedig jelentős összegbe kerülne.

A Családi Hétvége szervezőbizottsága hétfőn tartott értekezletet, ők is foglalkoztak a kérdéssel. Mivel a korábbi megoldás nagyon drága lett volna, arra jutottak, hogy az önkormányzat öt napelemes LED-lámpát vásárol, amiket majd kihelyeznek a lépcsőhöz. Ha ettől nem is borul fényárba a lépcsősor, talán a közlekedés biztonságosabb lesz rajta...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!