Hírek

2010.08.11. 02:27

Új körzeti megbízott járja Pentele utcáit

Dunaújváros - Huszonhat éves, az Óvárosban nőtt fel, és ő maga kérte, hogy itt lehessen körzeti megbízott. Hegedűs László főtörzsőrmester május óta figyel a rendre Pentelén.

Szigeti Sándor

- Gyermekkorom óta rendőrnek készültem. Öt évvel ezelőtt Adonyban járőrként kezdtem, majd 2008-tól bűnügyi helyszínelőként dolgoztam a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon. Az egyenruha azonban közel áll a szívemhez, nem szerettem volna megválni tőle - magyarázza, miért lett kmb-s a huszonhat éves főtörzsőrmester, aki a Szórád iskola és a Dunaferr szakközépiskola rendvédelmi szakának elvégzése után a budapesti rendőr szakközépiskolában szerzett képesítést.

- Májustól vagyok szolgálatban, és a helyiek rendszeresen megállítanak az utcán. Örülnek, hogy ismét gyalogos járőrt látnak, én pedig próbálom a lehető legtöbb időt ebben a városrészben tölteni. Pentele a mai napig megőrizte falusias, családias jellegét, éppen ezért az a célom, hogy közvetlen viszonyt alakítsak ki az itt élőkkel. A körzeti megbízotti beosztás erre remek lehetőséget nyújt - hangsúlyozta a főtörzsőrmester, aki egy tizennégy hónapos kisfiú büszke édesapja.

- Felkerestem a helyi üzletek tulajdonosait, és az Óvárosban működő hivatalokat. Ha bárki odajön hozzám az utcán, meghallgatom a búját-baját, és intézkedem, amennyiben szükséges. Részt vettem egy helyi lakógyűlésen, mert szeretném, ha minél többen értesülnének róla, hogy van körzeti megbízottja Pentelének - fogalmazott Hegedűs László.

Óvárosban a vagyon elleni bűncselekmények a leggyakoribbak, a főtörzsőrmester pedig azt mondja: a helyismerete segíthet a sikeres felderítésben.

- Adonyban már egyszer sikerült közvetlen kapcsolatot kialakítanom a helybéliekkel. Ugyanezt szeretném elérni Dunaújvárosban is - szögezi le Hegedűs László, aki futballal és kondizással tartja karban erőnlétét.

Az ígéretek szerint szeptemberre Dunaújváros legújabb körzeti megbízottja állandó helyiséget kap majd, ahol ügyfélfogadási idő alatt bárki megkeresheti. Addig is, ha valakinek bejelentenivalója akadna az Óvárosból, személyesen Pentelén, illetve a rendőrkapitányságon is eléri Hegedűs Lászlót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!