Hírek

2010.06.08. 02:27

Vasműs szabadságos bér - fizetve

Dunaújváros - A szabadságos bért, és a bér terhére kért üdülési csekkeket még e héten kézhez kapják a vasműs dolgozók. Az elmaradt járandóságok ügyében viszont még nincs megállapodás.

Szabó Beatrix

- A Kollektív Szerződés tartalmának megfelelően az idei évre járó szabadságos bért, illetve az annak terhére kérhető üdülési csekkeket is megkapják a dolgozók - mondta el lapunk megkeresésére Csík Józsefné, a Dunaferr Zrt. személyügyi igazgatója.

A szóban forgó összeg a társaságnál, csoport szinten meghaladja a 1,5 milliárd forintot. Ez az összeg nem tartalmazza azonban a járulékos terheket.

Az úgynevezett szabadságos bér a munkavállalók egy havi személyi alapbérének megfelelő összeg - mondta el az igazgató. Ezen felül a szabadságos bér terhére a dolgozók, a velük egy háztartásban élő családtagjaik után kérhettek üdülési csekket, mégpedig a minimálbér összegének megfelelő nagyságrendben.

A szabadságos bér járulékok nélkül, pénzben kifizetett összege 870 millió forint. Ezt a dolgozók június 10-ig, a bérkifizetésekkel együtt kezelve kapják meg. Az elszámoló lapokat azonban már megkapták a munkavállalók - tette hozzá Csík Józsefné.

Az üdülési csekkben igényelt rész 650 millió forintot tesz ki. Az utalványokat június 8-9-10-én adják oda a vasműs dolgozóknak.

Utalva a szakszervezetek álláspontjára (Vasmű: jár, ami jár! című írásunkban részletesen foglalkoztunk a témával), megkérdeztük: a már két éve halogatott járandóságok kifizetése ügyében történt-e valami előrelépés. Csík Józsefné erre mindössze annyit reagált: még tartanak a tárgyalások a vasmű vezetése és az érintett érdekképviseletek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!