Hírek

2010.05.05. 02:28

Felmart burkolatok, kijavított gödrök

Dunaújváros - Az örömteli dolog, ha kijavítják a város útjain tátongó kátyúkat - bár a gyalogosok sokfelé hozzászoktak ahhoz, hogy az autósok körültekintőbbek...

Pekarek János

A Szabadság út középső szakasza akár mintapéldája is lehetett volna a városi kátyúfajtáknak. Valóságos gyűjteményt szenvedhettek végig itt az autósok, motorosok - tegnapig, amikor a Dunanett Kft. brigádja errefelé is hozzálátott az aszfalton tátongó gödrök eltüntetéséhez.

Romhányi László csoportvezető irányításával kibójázták a kátyúkat, felmarták az elhasználódott területeken a régi aszfaltborítást, majd gyorsan kötő keverékkel töltötték ki a mélyedéseket.

A kátyújavítások után várhatóan egyetlen napon belül visszaállnak a korábbi közlekedési viszonyok a környéken - ami viszont nem mindenkinek okoz egyforma örömöt.

A gyalogosok ugyanis hamar hozzászoktak ahhoz, hogy a kátyúktól való féltükben sokkal óvatosabban hajtanak az autósok: némelyik gödör valóságos fekvőrendőrként funkcionált.

Holnaptól azonban kéretik vigyázni! Addigra visszaállnak a régi, száguldozós reflexek, és ezentúl ismét a gyalogosoknak kell körültekintőbbeknek lenniük...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!