Hírek

2010.02.27. 10:03

Kálmán András: világvége-hangulat - minden ok nélkül...

Dunaújváros - Kálmán András országgyűlési képviselőjelölt szerint nincs ok, amiért világvége-hangulatot kellene kelteni. Városunk is folyamatosan fejlődik.

Szabó Betty

Rendre elhangzik a vád: mélyponton van az ország, hazánk elveszítette a közép-kelet-európai országok között kivívott éllovas pozícióját.

A tisztánlátás kedvéért - Ígéretek helyett beszéljenek a tények! címet viselő kis füzetke a vádakra ad választ - fogalmazott tegnap tartott sajtótájékoztatóján dr. Kálmán András, az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje.

A politikus szerint 2008-ig - a világválság beköszöntéig - folyamatos volt a gazdasági növekedés, a GDP-adatok szerint 17 százalékkal teljesített jobban az elmúlt két négyéves ciklus alatt az ország, mint Orbán Viktor kormányzásának utolsó évében.

Az inflációt a felére, 4,5 százalékra szorították vissza. A mezőgazdaság háromszor annyi támogatást kapott, és megduplázták a gyorsforgalmi úthálózat hosszát is (példa: M6 autópálya). A bérek 2001 óta a harmadával növekedtek - hangzott el. A polgármester szerint tehát nincs valódi ok, amiért világvége hangulatot kellene keltenie a Fidesznek.

A politikus szerint nem jár nyitott szemmel az, aki a Dunaújvárost érintő fejlesztéseket hiányolja. A panelprogram révén színesebbek, energiatakarékosabbak lettek az épületek.

Új munkahelyek létesültek (Hankook, papírgyár). Nem dőlt be a Dunaferr, ahol fejlesztettek is. Az élményfürdőépítés jó döntés volt - tartja magát korábbi véleményéhez Kálmán András. Páratlan gyógyászati centrum létesült, amely fontos része a kórház konszolidációjának. Piac, főiskola, Hild kollégium - példák az előrelépésre.

Dunaújváros a három leggyorsabban fejlődő hazai település egyike. Ezért dolgozott három cikluson át, s e munka folytatásához kéri most is a bizalmat - fogalmazott a jelölt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!