Hírek

2006.11.24. 03:28

Ünnepekre készülődve

Dunaújváros (tsz) - Ingadoznak az árak a piacon: a zöldségfélék néhány tíz forinttal drágultak egy hét alatt, a sertéshús viszont most megint olcsóbb lett valamivel.

Baloghné Tihanyi Szilvia

Különösebb meglepetés nem éri az embert, amikor ősz végén a zöldségpiacon néz körül, a kínálat valójában ezekben a hetekben nem nagyon változik. Igazi szezonja van a sütőtöknek, ami így betakarítás után egy kicsit állva talán még zamatosabb, finomabb, mint amikor bekerül a tárolóba. A gyökérzöldségekből válogathatunk, sárgarépát és mosott zöldséggyökeret több helyen kínálnak, s általában ugyanannyit kérnek az árusok érte. A fokhagyma már most igen drága, lassan ahány stand, annyifélét kérnek érte. Láttunk egy kilót 750 forintért, de darabját 70-100 forintért is! A karácsonyi sütés-főzés közeledtével drágult a dióbél - pedig az idén rengeteg termett -, s valamivel olcsóbb a sertéshús, mint akár egy hete is. A kereskedők felkészültek a vásárlók rohamára, nemcsak csokimikulásokat, de karácsonyi függelékeket, szaloncukrot is árulnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!