Hírek

2006.06.07. 22:00

Pocsék a szezon

<b>Üresen árválkodnak a vendéglõk teraszai, nem veszik a fagylaltot</b>

Mórocz Zsolt

Pedig az elmúlt években több dunaújvárosi vállalkozó szépen kicsinosította az üzletek elõtti közterületeket. Dísznövényeket vásárolt, új asztalokat, székeket szerzett be, bõvítette a férõhelyek számát. Most viszont bármerre jár az ember a városban a székek az asztalra döntve, vagy halomba pakolva, árván sorakoznak. A szakma egyetért abban, hogy katasztrofálisan kezdõdött az idei nyári szezon. A borongós, esõs idõben ugyan kinek lenne kedve kiülni és meginni egy kávét vagy egy pohár sört? - kérdezik, miközben õk tudják legjobban a választ senkinek, vagy csak igen keveseknek. Az éttermeknél, sörözõknél roszszabb helyzetben csak a cukrászok vannak fagylaltjukra eddig igen kevés vevõ akadt.
Azari Zsolt az egyik belvárosi presszó tulajdonosa is úgy látja, jóval kevesebb a vendég az ilyenkor megszokottnál - A téli idõszakhoz képest a nyári hónapokban általában százszázalékos a forgalomnövekedés. Idén azonban egyáltalán nem beszélhetünk ilyesmirõl. Körülbelül húsz százalékkal van több vendégünk, mint néhány hónappal korábban. Ha véletlenül jó az idõ, akkor pedig a szúnyogoktól nem lehet megmaradni a teraszon. Pedig többször kértük az önkormányzatot, hogy intézkedjenek ez ügyben.
Grábics Gábort Horvátországban értük utol, õ is hasonlóan látja a helyzetet - Nem mennek a teraszok, a szezonális termékekbõl pedig jóval kevesebb fogy, mint máskor, ezért akciókkal próbálkozunk. Lassan négy éve nem emeltünk árat, tudomásul kell venni, hogy Dunaújvárosban senkivel nem szaladhat el a ló. A prognózisok sem biztatóak, így a stabil vendégkörünkre kell koncentrálnunk. A Dózsa Mozi elõtti téren álló kávézó társtulajdonosa hozzátette az Adrián sem jobb a helyzet, az elmúlt héten a tengerparton is pocsék volt az idõ.
Jakó Tamás cukrász egyenesen úgy fogalmaz, hogy quotgyalázatosanquot indult a szezon - Nálunk fõzött fagylalt van, de még a tejrendelést sem merem leadni, kiszámíthatatlan, mennyi fogy, mert napok, sõt órák alatt változik az idõ. A tavalyi nyár sem volt rózsás, de az idei még azon is túltesz. A kollégák hasonló tapasztalatokról számoltak be szerte az országban.Szívesen kiülne végrea teraszokra?Fotó Vohlmann György

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!