Hétvége

2006.09.16. 02:25

Jöjjön vagy ne jöjjön a tulajdonos?

Kifejezetten kellemetlen lehet annak a kérdésnek a tisztázása, ha a főbérlő vagy a lakástulajdonos mindenféle előrejelzés nélkül jelenik meg az albérl ...

Mórocz Zsolt

Kifejezetten kellemetlen lehet annak a kérdésnek a tisztázása, ha a főbérlő vagy a lakástulajdonos mindenféle előrejelzés nélkül jelenik meg az albérletben, zavarva ezzel a bérlők életét, nyugalmát. - Néhány hónap után azt vettem észre, hogy az idős néni, akitől kivettem a lakást, hetente megjelent nálam. Először csak egy kis beszélgetésre vágyott, később pedig már csak úgy tett-vett a lakásban - meséli Anita. Nos, a helyzet az, hogy ez nem ritka jelenség. A tulajdonos bemehet ingatlanába, s ha nem megbízható az albérlő, érthető is. Ha viszont mindig minden rendben van, akkor etikailag kifogásolható zaklatni az albérlőt. Érdemes ezért még az elején tisztázni, mennyire nyitott a lakás ilyen szempontból, s miért ki a felelős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!