Duol.hu podcast

2024.06.06. 19:00

Üzlet vagy támogatás, avagy kinek éri meg magán galériát csinálni

Miért nyitott magán galériát Ordas István?

Fekete Györgyi

Kortárs műveket gyűjteni mindig nagy rizikó. A nagy és elismert művészek mellett nem nagyon lehet előre tudni, hogy milyen és mekkora érték lesz, amiért a mecénás pénzt ad….

Ráadásul dunaújvárosi művészek munkáiba időt, pénzt és teret fektetni sem kis vállalkozás. Talán több benne a lokálpatriotizmus, mint a vállalkozás.

Immár fél éve van nyitva Ordas István galériája, ahol dunaújvárosi művészek munkáit lehet megnézni. Hogy miért vállalkozott Ordas István, akinek neve az ingatlanok értékbecslése kapcsán ismert első sorban műalkotások gyűjtésére? Miért állított ebből össze egy magán galériát?

Szenvedély és üzlet hogyan simul egymáshoz? - erről beszélgettünk Ordas Istvánnal.

Hallgassák meg a beszélgetésünket, s döntsék el Önök ez üzlet vagy támogatás… De bárhogy is nézzük, ez a múltunk, a gyökereink… és ezzel együtt a jelenünk és a jövőnk A mi városunk, ahogy azok látják, akik képesek megmutatni, hogy miként éreztünk, éltünk és haltunk mi, akik otthonunknak tartjuk ezt a várost. Így az Ordas Galéria nem csupán egy hely, hanem egy izgalmas múltidézés.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában