Cselló és zongora

2024.04.02. 13:00

Két hangszeres diák is nyertesként abszolválta a versenyt

A Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola diákjai egyre másra állnak elő újabb és újabb sikerekkel. Ezúttal egy nemzetközi versenyről két első helyezést is hazahozhattak, két hangszeres kategóriában.

Balla Tibor

Nagy hagyományokra visszatekintő, 10 napos versenysorozatot rendezett Topolyai Zenei Napok elnevezéssel az „ODEON” szövetség március végén Szerbiában, amelyben a házigazda szerepét a Muzička škola Bačka, azaz a Topolyai zeneiskola töltötte be. 

 

Ez idő alatt több versengés is zajlott, több száz résztvevővel, így a 8. Nemzetközi harmonikaverseny (Akordeonijada), a 2. Nemzetközi fafúvós verseny, a 2. Nemzetközi rézfúvós verseny, a 9. Nemzetközi gitárverseny (Égi húrok), a 16. Nemzetközi vonósverseny („Amikor a tücskök ciripelnek”) és a 13. Nemzetközi zongoraverseny. Utóbbi a „Zenei pillanatok – Moments musicaux” alcímet viselte.

Fotó: Pankler Zora Kincső

 

Kaszás Éva csellista növendéke, Pankler Zora Kincső 100 ponttal kapott I. díjat, ahogy a tavalyi évben is, Tágincevá Irén tanítványa, Róka Lilla pedig 91 ponttal érdemelte ki az I. díjat.

Róka Lilla

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában