Ízes élmények

2024.02.12. 12:00

Böllérversenyt tartottak Perkátán

2024. február 10-én immáron harmadik alkalommal rendezte meg a Perkátai Önkormányzat a böllérversenyt a sportház melletti területen.

Szentes Kitti

Fotó: Szentes Kitti

Az időjárás igazi tavaszias arcát mutatta, verőfényes napsütésben dolgozhattak a böllérek és a segítőik. Összesen hét csapat mérettette meg magát, az elkészített ételek között szerepelt a sült vér, sült hurka, sült kolbász, pecsenye, és toros káposzta is. A zsűrinek nehéz dolga volt, a csapatok profin dolgoztak mindenkinek megvolt a feladata, volt aki a kolbászhúst keverte össze, volt aki a fűszerezésért felelt vagy éppen a hangulatfelelős volt. De újításokkal, kulináris különlegességekkel is találkozott a zsűri, ugyanis az egyik csapat  rumos sült vért készített. 

Fotó: Szentes Kitti

- Ez a rendezvény amelyet három évvel ezelőtt rendeztünk meg először, beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Szereti a település lakossága, tud vele azonosulni, hiszen a téli időszak egyik legfontosabb családi, baráti eseménye volt a disznóvágás a régi világban. Mára ez elkopott, alig tartanak haszonállatot a településen, ezért próbáljuk életben tartani, hogy a fiatal generáció is átélje, megízlelje ezt a szép hagyományt - mondta Oláh István a település polgármestere. Az egész napos talpalávalót a nagykarácsonyi Szamaras zenekar biztosította illetve a rendezvény sztárvendége Ihos József népszórakoztató volt, aki zsűritagként is végig kóstolt minden elkészült ételt. 

A rendezvény népszerűségét jól mutatja, hogy a Jövő Újvárosáért Egyesület képviselői is tiszteletüket tették, Bükki Miklós és Pribil Sándor látogattak ki az eseményre illetve tekintették meg az impozáns Győry-kastélyt és az időszakos valamint az állandó kiállításokat a kastélyban. 

Az esemény az eredményhirdetéssel, díjak átadásával zárult, valamint este böllér bált tartottak a faluházban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában