Bluesfesztivál

2023.11.30. 14:00

Szól majd a Rolling Stones Pakson

December 2-án, szombaton tartják meg a 31. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál hagyományos jótékonysági rendezvényeit.

Agárdy Csaba

A program Pakson a Gastroblus Klubban 14 órakor sajtótájékoztatóval kezdődik. A hivatalos „szakasz” után, ízelítőt kaphatnak a meghívottak Nenad Zlatanovic és Pál Balázs Jenő akusztikus koncertjéből.

A zenélés után 17 órakor a Pákolitz István könyvtárban lehet mindenkinek a helye, ahol Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatójának könyvbemutatóján vehetünk részt: A valahol szabadsága – Rendhagyó hazaszótár című kötetet ismerhetjük meg.

A lemezbemutató koncerteket a Csengey Dénes Kulturális Központban tekinthetjük meg. Az ajtónyitás 18 órakor lesz, fél héttől – sorban – a Milestone (The Rolling Stones cover band, vagyis emlékzenekar), a Loyal Apples Club, Nenad Zlatanovic, és a tervek szerint 23 órai kezdettel a Pál Balázs Jenő Band előadását élvezhetjük.

A Loyal Apples Club (Hűséges Almák) saját magát „káeurópai” blues-rock bandaként definiálja. Tagjai: Megadja Gábor és Usztics Péter gitározik, Demeter Szilárd basszusgitározik, Solymosi Kata a billentyűs, míg Fekecs Ákos a dobos, Baricz Gábor az énekes-frontember.

Nenad Zlatanovic a szerbek talán első számú bluesgitárosa, a Texas Flood nevű formációjával nyáron fellépett – nem kis sikerrel – a fesztiválon.

A bulit Pál Balázs Jenő és zenekara zárja. A rozsnyói születésű muzsikus tízévesen kezdett zenélni, és zeneiskolát végzett klasszikus trombita szakon. A Sexit zenekarral, amellyel az Iron Maiden előzenekara voltak Pozsonyban, hét lemezt adtak ki. A komáromi Rock Misszió nemzetközi versenyen Balázs Fecó fedezte fel, akivel 1992-ben közösen adták ki a Gyertyák a téren című albumot, ami az év nagylemeze lett Magyarországon. Későbbiekben játszott a Vincze Lilla és a Napoleon Boulevard együttesben is. Pál Balázs Jenő és zenésztársai állandó vendégei a paksi rendezvényeknek, és a közönség még egyszer sem csalódott a produkciójukban.

Mint mindig, ezúttal is lesz jótékonysági tombola, amelynek bevétele a kárpátaljai viski magyar óvoda számlájára kerül. Emellett nem akármilyen tárgyakra licitálhatunk – a bevétel szintén Viskre megy –, például az NB I-es  Paksi FC labdarúgói által dedikált mezre, és futball-labdára, egy Ken Hensley (a Uriah Heep legendás orgonistája) által aláírt palack Takler borra, vagy a Karthago énekesének, Takáts Tamásnak a dedikált harmonikakészletére. A Csengey Dénes központban az ételek erdélyiek lesznek, és a blueskedvelői Légli, Takler, Eszeterbauer, Tiffan és Heiszler borokból válogathatnak. Vagyis minden adott lesz, ami szem szájnak, fülnek ingere: remek ételek, remek italok és nagyszerű muzsika.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában