Izgalmas programok

2023.09.30. 18:00

Könyves kavalkád Rácalmáson

A korábbi évek hagyományait követve a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár idén is csatlakozott az Országos Könyvtári Napok programsorozathoz. Október 2. és 6. között író-olvasó találkozók, könyvvásár és történelmi előadás is csábítja a könyvbarátokat.

Szabó Szabolcs

Vámos Robi október 6-án este lesz a rácalmási könyvtár vendége

Forrás: gyemantbogar.hu

Október 2-án, hétfőn 16 órától Igaz Dóra lesz a rácalmási Cimbora Klub vendége. Az írónő beszélget majd a gyerekekkel az írásról, olvasásról és a könyvek szeretetéről is. Október 3-án, kedden 17 órától Szűcs Péterrel, a nagy sikerű Dharma című regény szerzőjével találkozhatnak az érdeklődők az Irodalmi Kávéházban. A beszélgetésre után dedikálásra és könyvvásárlásra is lesz lehetőség. Október 4-én, szerdán 17 órától „A táltosok szerepe a gyógyításban IV. Béla király idején” címmel Horváth Béla történész tart előadást Fehér Mátyás Jenő: Középkori magyar inkvizíció című könyvének felhasználásával. Október 5-én, csütörtökön 17 órai kezdettel a Könyv-Tár Film-Tár sorozat keretében a Hideghegy című mozi pereg majd. A vetítések előtt a film alapjául szolgáló irodalmi műről és annak mozivászonra készített változatáról hallhatnak a résztvevők érdekességeket, majd a film után kötetlen beszélgetésre invitáljuk a nézőket. Október 6-án, pénteken 18 órakor Bátran lehetsz fura címmel Vámos Robi művész-mentor, író, a Gyémántbogár program alapítója tart előadást, melynek során, ahogy önbizalmat, motivációt és lelkesedést közvetít majd a könyvtár közönségének.

A könyvtári napok programjain a részvétel díjmentes, ám minden esetben regisztrációhoz között. Az intézmény elérhetőségei: a 25/440-456-os telefonszámon, illetve a [email protected] e-mail címen.

Az intézmény október 2. és október 6. között díjmentes beiratkozással kedveskedik leendő olvasóinak, valamint a késedelemmel az olvasóknál maradt könyveket egy bűnbánó csokiért cserébe a büntetés elengedésével veszik át a könyvtár munkatársai.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában