Nyárfelező buli

2023.07.21. 10:00

Remek zenék és igényes, nyáresti programok

Rácalmáson a nyári hónapok sem teltek eseménytelenül a múlt esztendőben, hiszen nagyszerű rendezvényeken szórakozhatott a lakosság a Millenniumi-parkban.

Török Tímea

Tavaly nyáron Randevú a tónál címmel volt népszerű programsorozat a Millenniumi parkban, most a Nyárfelező bulira várják az érdeklődőket ugyanoda

Fotó: Laczkó Izabella (archív)

A település önkormányzata idén sem hagy fel jó szokásával. A közművelődési szakemberek szervezésében ismét a tavalyihoz hasonló közösségi rendezvényt tartanak majd a nyár felénél. Innen kapta az esemény az elnevezését is: Nyárfelező buli. Július 22-én délután a művelődési ház árnyas kertjében színes programokkal várják majd az érdeklődőket. 

16 óra és 18 óra között a Duna Dog Center csapata tart bemutatót kicsiknek és nagyoknak. Egyedi módszerekkel mutatják be, milyen a felelős kutyatartás, és persze azt is láthatja a közönség, hogy mi mindenre taníthatja meg az értő gazdi a kedvencét. Az izgalmas és információkban gazdag műsoruk jó program lehet az egész családnak. 

Ezt követően lép színpadra a Tárkány Trió, amelyet Tárkány-Kovács Bálint cimbalomművész azzal a céllal hozott létre, hogy bemutassa a magyar népi cimbalomzenét, és folytassa a cimbalom-prímás hagyományt. A koncert 18 órakor kezdődik. 

Egész délután találkozhatunk majd a Kackiás verklissel. Régen a vásárokban, vagy csak úgy egyszerűen az utcán, az ott sétáló emberek szórakoztatására szólt a verkli zene. Mindenki által ismert dallamok csendültek fel ezen a különös hangszeren. Ezúttal a rácalmási eseményre látogatók is részesei lehetnek egy időutazásnak a hamisítatlan múlt század eleji hangulatot idéző produkcióval. 

A buli záró koncertje a Duo Soulmates zenekar műsora lesz. A formáció tagjai Futóné-Mészáros Krisztina és Futó Gábor. A zenei pályán már több mint 25 éves múlttal rendelkező páros előadásában a legnagyobb világsztárok (Eric Clapton, Sting) számai mellett, saját dalokkal várják a közönséget egy felejthetetlen koncerttel Rácalmáson. 

Nagyszerű hangulatú, igényesen szórakoztató késő délutáni programnak ígérkezik a Nyárfelező buli. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában