Sorozat

2023.07.19. 08:00

Három helyszín, tizenegy koncert – Jubilál a Veszprémi Régizenei Napok

Tizenegy koncertet hallhatnak az érdeklődők a Veszprémi Régizenei Napok programjában július 18-29. között a vármegye több helyszínén.

Fotó: Pesthy Marton

A rendezvényt tizedik alkalommal szervezik meg, idén a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program és a Haydneum Magyar Régizenei Központ együttműködésében. A Veszprémi Régizenei Napok célja, hogy a középkor és a kora újkor zenéjét mutassa be korhű előadásmódban, emelte ki Vikman Pál, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program projektmenedzsere és az Orlando Énekegyüttes alapítója és művészeti vezetője – olvasható társoldalunkon, a veol.hu-n. 

A programban régi korok szakrális épületeiben elevenednek meg a középkortól a bécsi klasszikáig terjedő időszak muzsikái neves hazai és külföldi művészek tolmácsolásában. A rendezvényen minden nap egy koncertet tartanak kamaraegyüttesek és vokális együttesek közreműködésével olyan különleges helyszíneken, mint a veszprémi jezsuita templom, a Tihanyi Apátság, vagy a balatoncsicsói templom. Különösen izgalmas és ritka alkalomnak ígérkezik a világhírű María Christina Kiehr szoprán énekesnő, Ariel Abramovich lantművész és Jonatan Alvarado tenor koncertje július 24-én, hétfőn, valamint J. S. Bach A fúga művészete című nagyszabású művének előadása négy viola da gambán és csembalón, 23-án. Mindkét hangversenyt Veszprémben rendezik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában