Könyvtártábor

2023.07.20. 15:00

Elűzték az unalom szellemét

Török Tímea

Fotó: amatőr

Kulcson a helyi közművelődési intézmény szakembere, Létay Ildikó könyvtáros az általános iskola felső tagozatosainak könyvtáros tábort szervezett. A kezdeményezés mellé állt a település önkormányzata, valamint a megyei könyvtár is. Így július 17-től 21-ig napközis jelleggel érkeztek a táborozni vágyó kulcsi iskolás gyerekek a Kossuth Lajos utcai könyvtárba.

A könyvtár jelenleg még inkább kiemelt jelentőségű Kulcson, mert a nagyszabású iskola-felújítás teljes erőbedobással folyik, és ez a rendelkezésre álló közösségi tereket is befolyásolja. A faluházban tálalókonyha és étkező működik, így a közösségi tér nem működhet. Talán ez is az oka, hogy a településen igénybe vehető táborozási lehetőségek szűkre szabottak. Ezért örömteli a könyvtártábor híre. Ahol színes programokkal űzték el az unalom szellemét, és új élményeket találtak, miközben kulcstartót makraméztak, fonalbabát készítettek, a település rajzpályázatára alkottak, óriás buborékokat fújtak, papírszínházi előadáson vettek részt, vagy megnéztek egy jó filmet a könyvtár-mozi keretében.

Fotó: amatőr

A résztvevők szerint egy nagy baj azonban mindenképpen volt a kulcsi könyvtártáborral, mégpedig az, hogy gyorsan véget ért. Ezért az idei első kísérleti eseménynek – Létay Ildikó könyvtáros szerint – mindenképpen folytatása következik majd. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában