Képgalériával

2023.05.06. 13:00

Tehetséges gyermekek rajzait díjazták

A József Attila Könyvtár csütörtökön kihirdette „Azért a víz az úr!” című rajzpályázata eredményeit. A Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója, valamint a víz világnapja alkalmából meghirdetett verseny nyereményeit Ijjas Tamás költő adta át a gyermekeknek.

Szente Patrícia

Fotó: LI

A pályázatra április 24-ig várták a tehetséges ifjoncok rajzait, akiknek nagy költőnk Föltámadott a tenger, illetve A Tisza című szerzeményei közül kellett választaniuk, és a választott versről illusztrációt készíteniük. A május 4-én 14 órakor tartott eredményhirdetésen a gyermekkönyvtár két könyvtárosa, Törökné Antal Mária és Pokornyi Orsolya elmondta, a versenyre a város számos iskolájából és a környező településekből is neveztek, több mint 80 alkotással. A zsűrinek nem volt könnyű feladata, de dönteniük kellett, és végül 13 rajzot díjazott.

Az „Azért a víz az úr!” rajzpályázat díjazottjai a következők:

Molnár Zsófia (Móricz Zsigmond Általános Iskola, 1. osztály), Rulek Metta (rácalmási Jankovics Miklós Általános Iskola, 1. osztály), Kerek Fanni (rácalmási Jankovics Miklós Általános Iskola, 3. osztály), Hajdu Alfred (Dózsa György Általános Iskola, 4. osztály), Szalai Regina (Dózsa György Általános Iskola, 4. osztály), Szécsenfalvi Alíz (Móricz Zsigmond Általános Iskola, 4. osztály), Zalai Sára Villő (nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola, 4. osztály), Vizi Nóra (nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola, 5. osztály), Kovács Patrik (nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola, 6. osztály), Pinthoffer Jázmin Sára (rácalmási Jankovics Miklós Általános Iskola, 6. osztály), Gyöngyösi Levente (nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola, 7. osztály), Simon Szilvia (nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola, 7. osztály), Somogyi Angelika (Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola, 7. osztály).

A nyeremények átadása után Ijjas Tamás a könyveiből olvasott fel a gyermekeknek. Olvasott Bőröndapu című, első gyermekverseskötetéből, valamint Lackfi Jánossal együtt írt, A világ legrövidebb meséi, és A világ leggonoszabb meséi című mesekönyvből. A felolvasás után a fiatalok kérdezhettek az írótól, valamint lehetőséget kaptak a versenyen való részvételért kapott könyvjelzőik aláíratására is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában