Dunaújváros

2023.04.04. 13:00

„Petőfi – ma” címmel pályázatot hirdetett a helyi könyvtár

DH

A József Attila Könyvtár a magyar költészet napja és Petőfi Sándor születésének bicentenáriuma alkalmából „Petőfi – ma” címmel minden korosztály számára versíró pályázatot hirdetett. 

A pályázat kiírói arra keresik a választ, hogy Petőfi témái hogyan hangzanának mai átiratban, a mai témák hogyan jelenhetnének meg Petőfi hangján, modorában, verselésében, illetve Petőfi versei, témái, alakjai milyen inspirációt adhatnak mai alkotásokhoz. Pályázni lehet: Petőfi-versek mai átirataival (tematikai, illetve stilisztikai egyezés), aktuális téma Petőfi hangján való megszólaltatásával (verselés, stílus), Petőfi és művei által ihletett művekkel. A versek beküldési határideje: 2023. április 11., kedd, éjfél. 

A verseket jelige, név, életkor és elérhetőség megadásával várják az [email protected] e-mail-címre, vagy postai úton és személyesen is leadhatók a József Attila Könyvtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában