Fellép a Kelemen Angelika Jazz Quartet is

2023.01.20. 08:00

Lokálpatrióta-vonal a hagyományos koncerten

Balla Tibor

Kelemen Angelika Fotó: Laczkó Izabella

Fotó: LI

A Kultik Dunaújváros Mozicentrumban tartja visszatérő új évi gálakoncertjét a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola ma 17 órától. A hangverseny első felében fellépnek a zeneiskola növendékei és művésztanárai, a második részében pedig a Kelemen Angelika Jazz Quartet lép a közönség elé a Csak a dallam és a ritmus tisztán... című műsorával. 

A műsor első felében fellép a többi között a vonószenekar, a fafúvóskvartett, a harmonikazenekar, a szaxofonkvartett, a fúvószenekar mellett egyedi összeállítású formációk is. A stílusok is sokfélék lesznek, a repertoárban a klasszikusoktól Szabó Balázs bandájáig, és természetesen nem is lenne új évi koncert, ha nem hangzana el a Happy New Year. 

A szokásoknak megfelelően most is két részre oszlik a műsor, a zeneiskola növendékei és tanárai mellé felkérnek professzionális előadókat is. Idén lokálpatrióta-vonalat indítottak, és városunk szülöttét, Kelemen Angelikát kérték fel, hogy zenekarával adjon koncertet. Ők boldogan mondtak igent, annál is inkább, mert éppen most jelent meg a Playing my song című jazz­sztenderdek feldolgozásait saját szerzeményük mellé sorakoztató lemezük. 
A tagok mind a Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszakán tanultak, és felléptek már több jazzfesztiválon, külföldön és Magyarországon egyaránt. A swing és blues stílust, valamint soulos elemeket ötvöző együttesben Kelemen Angelika énekel, Jeszenszky György dobol, Dorogi Ákos zongorázik, Gayer Ferenc bőgőzik. 

A második felvonás egyfajta lemezbemutató koncertként is értelmezhető

Az új évi koncert második felvonása egyfajta lemezbemutató koncertként is értelmezhető, hiszen lejátsszák a friss, ropogós album 9 dalát (A blues a városon kívül van, Csak egy ezek közül, Csend az időben, Fekete kávé, Ahogy ma este kinézel, Egy tiszta napon, Az éjszakában, Micsoda különbséget hozott egy nap, A dalom lejátszása) az est folyamán, de fognak közismert dalokat is játszani, amiket a jazzre kevésbé fogékony közönség is értékelni és szeretni fog. Lesz egy vendég is a műsorban a zeneiskola ajánlásával. Egy szám erejéig beszáll az ugyancsak dunaújvárosi Szekeres István, aki korábban már sokszor dolgozott együtt az énekesnővel. A Kelemen Angelika Jazz Quartet vadonatúj, a napokban megjelent albuma a nagyobb streaming­szolgáltatóknál már megtalálható, de a Tom-Tom Records gondozásában klasszikus CD lemez formában is megjelent, amit meg is lehet vásárolni akár a ma esti koncerten is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában