Nagyveyim

2023.01.22. 13:00

A magyar kultúra csodálatos

Horváth László

A Nagyvenyimi Táncegyüttes fergeteges műsora zárta a programot

Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

A magyar kultúra napját 1989. január 22-től ünnepeljük, Kölcsey Ferenc 1823-ban megírt költeménye, a magyar Himnusz tiszteletére. A jeles nap alkalmából az ország számos településén tartanak különböző kulturális rendezvényt, köztük Nagyvenyimen is, ahol olvasóverseny díjazása és néptáncbemutató szerepelt a programban.

Az olvasóverseny díjazottjai Szabó Dávid, Szalonna Mihály, Héger Míra, Molnár Villő, Fábián Vince, Sümegi Fanni 
Fotós: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

A Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár nagytermében Debreczenyi Kálmánné könyvtáros köszöntötte a megjelenteket. A magyar kultúra egyidős Magyarországgal. Kultúránk mutatja, bizonyítja eredetünket, létünket. Az emléknapon a magyarság szerte a világban megemlékezik a magyar kulturális értékekről. Kiállításokat, koncerteket szerveznek, könyvbemutatókat, irodalmi esteket és színházi előadásokat tartanak – hallottuk a köszöntő felvezetőjében, majd a Himnusz elszavalása következett a nyugdíjas dalkör és a művelődési ház vezetőinek közreműködésével. Ezután a december 16-án zárult „Mert olvasni jó” olvasóverseny eredményeit ismerhettük meg. I. Fábián Vince, aki 23 könyvet olvasott el. II. Sümegi Fanni 18 könyvvel. III. Molnár Villő 17 és IV. Héger Míra és Szalonna Mihály 4-4 könyvvel. V. Hagymási Attila, Fister Zoltán, Szabó Dávid 3-3 elolvasott könyvvel. Részvételi elismerést kapott Czompó Zoé, Dálnoki Marcell, Kovács Veronika, Rédl Kincső. Különdíjban részesült a rajzokért Molnár Villő és Héger Míra.

A program második részében a Nagyvenyimi Táncegyüttes fergeteges műsorát láthattuk. Előadásuk méltó zárása volt a rendezvénynek.

Videó a néptáncosok műsorából: 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában