Tárlat

2022.11.11. 09:00

Tehetséges diákok alkotásai

Tíz napon át tartó szorgalmas munka gyümölcsét állították ki az Arany János Általános Iskolában, ahol szerdán Horváth Zsuzsa ünnepélyesen megnyitotta a két héten át látogatható kiállítást.

Szente Patrícia

Horváth Zsuzsa nyitotta meg a kiállítást szerdán

A Képespuszta Alkotótábor 1993 óta biztosít életre szóló élményeket a táborozóknak, ez idén sem volt másképp: a tíznapos, aktív nyaraláson 45 gyerek és több mint 20 önkéntes vett részt, most pedig az ott elkészített alkotásokkal emlékeznek vissza az eredményes napokra. A tábor egyik lényeges jellemzője, hogy a gyermekek a város zajától elvonulva, vidéki környezetben tölthetnek el pár szuper napot, amihez röpke 2–3 óra múlva sikerül is teljesen alkalmazkodniuk, közelebb kerülve így a természethez. 

Tájképeket is készítettek a képespusztai tábor résztvevői Fotók: Laczkó Izabella 

Mivel a színes programokkal átszőtt táborozás során a természet lágy ölén dolgozhattak a kis kezek, így a kreációk egy inspiráló, nyugodt, idilli közegben jöttek létre. A tehetséges gyerekek a szakmai programok során rengeteg alkotási módot kipróbálhattak. Batikoltak, szőttek, agyaggal és gipsszel is dolgoztak, továbbá az ujjfestés, portrékészítés, valamint krétás feladatok is napirenden voltak a táborban, ezekből pedig számos, kiváló alkotás megtekinthető az általános iskola előcsarnokában kihelyezett paravánokon. 

A megnyitón Horváth Zsuzsa, a Képespuszta Tábor Alapítvány vezetője elmondta, a jelenlegi, nehéz helyzet ellenére jövőre is szeretnék megrendezni a tábort, és megpróbálnak minden segítséget megadni azoknak, akiknek szükségük van rá ahhoz, hogy gyermekük szuper két hetet tudjon eltölteni Képespusztán. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában