Bemutató a Bartókban

2022.11.17. 10:00

A korszak legismertebb slágereivel érkeznek

Balla Tibor

Már az olvasópróba is remek hangulatban zajlott

Göttinger Pál már nem ismeretlen a dunaújvárosi közönség számára, hiszen a Vízkereszti Gritti című előadásban már színészként megmutatta képességeit. Ez azonban inkább csak kirándulás volt számára, ha figyelembe vesszük, hogy eredetileg operarendezőnek készült, de akkor, amikor beadta jelentkezését, éppen nem indult ilyen szak. Így aztán a Színház- és Filmművészeti Egyetem színházrendező szakán végzett 2007-ben, Székely Gábor osztályában. 

Göttinger Pál ezúttal rendezőként mutatkozik be Fotók: Laczkó Izabella

A Bartók színháztól azt a felkérést kapta, hogy rendezzen egy operettet, vagyis egy régi vágású szórakoztató előadást készítsen számukra, és végül Eisemann Mihály – Békefi István – Halász Imre: Egy csók és más semmi című zenés vígjátékára esett a választás, ami a rendező megfogalmazása szerint „inkább daljáték, hiszen nem az opera rokona, mint a nagyoperettek, hanem inkább egy bohózat ritmikájú színdarab, amiben dalok vannak, méghozzá nem is akármilyenek, hanem lehet mondani, hogy ennek a korszaknak a legismertebbjei. A Hallod-e Rozika te, gyerünk a moziba be, Szerelemhez nem kell szépség, Egy csók és más semmi stb. Van benne egy nosztalgikus mellékíz, miközben egy váratlanul korszerű történet arról, hogy van egy válóperes ügyvéd, aki az emberek boldogságának és boldogtalanságának egyaránt a vámszedője. Nem veszi komolyabban a házasságot, mint bárki a színdarabból, amíg aztán persze úgy alakul, hogy jön egy igazi szerelem, ami az ő fiával történik, és azt a „dobott”, kicsit cinikus dolgot, ahogy eddig hozzááll, felül kell vizsgálnia. Ez egy játékos, nagyon szerethető, csupa jó szerepet tartalmazó, nagyszabású felfordulásnak ígérkezik.” 

A két „húzónév”, Faragó András és Oszvald Marika

Ha már a szerepeknél tartunk, Annie: Jenes Kitti, Sándor: Jegercsik Csaba, Dr. Sáfrány: Faragó András, Schön Tóni: Oszvald Marika, Péter, Sáfrány fia: Vrabecz Botond, Teca: Haraszti Elvira, Kulhanek elnök, bíró: Kiss Attila, Robicsek: Szemán Béla, Robicsekné: Kecskés Tímea, Vrabecz, festő / Bíró II.: Hajnal János, Bartáné, pletykás: Kovács Vanda, Manci, gépíró / Zöldhelyiné, pletykás: Marjai Virág, Pincér / Krecsák / Bíró II.: Gasparik Gábor. Bemutató: december 16. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában