Őszbúcsúztató

2022.10.10. 13:00

Őszi családi nap az Intercisában

Szabó Szabolcs

Őszbúcsúztató családi napot rendez október 15-én, szombaton délután az Intercisa Múzeum. Az intézményben 14 és 18 óra között díjmentesen látogathatóak lesznek az időszaki és állandó kiállítások tárlatok: A kőkortól a legújabb korig – Látványtár, Hét évtized kincsei – Válogatás az Intercisa Múzeum Történeti Gyűjteményéből, Dunaújváros története az őskortól az 1970-es évek közepéig, Wyszynski bíboros élete. 
A kiállítások közötti barangolások során a gyerekeket és a szülőket kézműves játszóház is várja. 

Két turnus keretében – 14.30–15.30 órakor és 16.30–17.30 órakor – pedig Buza Andrea és dr. Keszi Tamás régészek vezetésével bárki felfedezheti a múzeum titkos életét. A pincétől a padlásig című túra keretében a látogatók elől elzárt múzeumi helyszíneket, ismeretlen múzeumi tevékenységeket, és egyedi tárgyakat láthatnak és ismerhetnek meg a felfedezők. A látogatók bejárhatják a múzeum összes olyan helyiségét régész vezetésével, amit hagyományos belépőjeggyel máskor nem láthatnának. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában