Kultúra

2022.10.13. 16:00

Országos Könyvtári Napok Mezőfalván is

Horváth László

Fotó: Horváth László

Az október 3-a és 9-e között zajlott Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozathoz könyvtárunk idén két rendezvénnyel csatlakozott. Október 5-én „Könyvtármozi” vetítés volt az Öregek Napközi Otthona rendszeresen járó kis csapatának. Egy hamisítatlan „Ötvös Csöpi” filmet, A pogány Madonnát nézték meg.

Október 6-án, az aradi Vértanúk emléknapján Horváth Béla tanár úr tartotta nálunk második. Hol már sírjaink sem domborulnak” című könyvének bemutatóját. Ez a mű a már az előző könyvében bemutatott 6. Württemberg huszárezred 8. honvédzászlóalját ismerteti meg az olvasóval. A baracsi születésű szerzőnek a mű megírásához az indítatást mások mellett a szintén Baracsról származó Korniss Károly huszár főhadnagy adta. A Németh Béla ny. r. alezredes moderálásával zajlott bemutatón nem csak a műről tudhattunk meg sok érdekességet, hanem sok érdekes kitekintést, háttérinformációt, korhű fegyver és ruhabemutatót is láthattunk, hallhattunk – kaptuk a lapunkhoz eljuttatott információt Horváth István mezőfalvi könyvtárostól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában