Nívós ünnepség volt

2022.08.21. 14:00

A dunaföldváriak ismét kitettek magukért

Alaposan megtervezték az ünnepi programjukat, és semmit sem akartak elveszíteni belőle. A péntek esti vihar gonoszul bánt az esemény helyszínével, és a másnap reggeli eső is sem segített nekik. Aztán a szerencse az akaratos rendezők mellé állt és a remek időjárás mellett az összes délutáni és esti programjukat lebonyolították. Telt ház lett a Duna parton. Még tűzijátékuk is volt.

Balogh Tamás

A színpadi műsorok is jól sikerültek Fotók: Balogh Tamás

A szakadó eső elmoshatja Szent István napi ünnepséget?

Szabó Oszkár a város plébánosa, Horváth Zsolt polgármesterrel és Pataki Dezsővel a Művelődési Központ igazgatójával egy pillanat alatt szót értve a szokásos helyszínről a Barátok Szent Anna templomában tartott szentmiséhez kapcsolódva bonyolították le a városi ünnepséget.

Az új helyszín történelmi korokat idéző gyönyörű varázsa ideális tere lett a megemlékezésnek. Remekül hangzott cserkészek műsora, melyből a kamara muzsikájuk mindenki szívéhez szólt.

Ünnep a templomban
 

A város első embere az oltár előtt állva, a helyszínhez illőn, mély emberséggel, frázisok nélkül szólt az egybegyűltekhez. Példabeszédében az államalapító örökségéről szóló gondolatok mellé jól illeszkedett az akár mindenkiről szóló példabeszéde arról, mi lenne, ha az apáink elé kéne állnunk és számot adni az örökségünk fölhasználásáról. Az ünnepi kenyéráldás, s az azt követő kóstoló kínálása, abban a városban talán még soha nem volt ilyen bensőséges, mint ez alkalommal.

Egy kis eső?

Az esemény fó rendezője Pataki Dezső másokhoz hasonlóan, minden ceremónia nélkül sietett a Szt István szoborhoz a koszorújukat elhelyezni, majd lakonikusan a következőket mondta:

-Rengeteg munkánk, jelentős pénzünk áll az előkészítésben. Sokan készültek rá, hogy nálunk és velünk együtt szórakozzanak. Folyamatosan követjük  a meteorológiai prognózisokat, és amíg nem hordoz veszélyeket, déltől az egész napos programot lebonyolítjuk. Így is történt.

A résztvevők fittyet hánytak a szakadó esőre. Az első helyezést Virág Miklós az aranyfácán étterem színeiben, a másodikat Mrázné Klárika Máltás zászló alatt, míg harmadikat a korrekt show-al is jeleskedő Bajai Halászléfőző Csapat érte el.

Az új kenyérrel Horváth Zsolt (b) Szabó Oszkár (j)
 

-Dunaföldvár Vízisportkör Egyesület ezen különleges helyen rendezte meg a már hagyományos ünnepségét a szépszámú meghívott vendégei részére. Őket nem csak terített asztallal, hanem változatos, estig tartó vízi programokkal is várták.

A színpadi műsorokról csakis felsőfokban beszélhetünk. Manuel a tinisztároktól elvárható, a világ végén is hallható sikítást csiholt a rajongóikból. A Löfan Mazsorett csapat érthetően megdobogtatta a nézők szívét. Korda Györgyöt és Balázs Klárit olyan szeretet hullám fogadta, hogy akár azt gondolhatjuk, életük legsikeresebb korszakát élik meg. Minden évben. A fináléban az Első emelet zenekar, majd DJ Fekete Gábor mondta föl csillagos ötösre a leckét.

A vendéglátás? Ahogy Földváron illik, magas színvonalon, parádésan történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában