színes programokkal

2019.05.06. 20:00

Születésnapot ünnepelt a Cimbora Klub

A dunaújvárosi Cimbora Klub szinte elsőként csatlakozott az Érdi Szabó Márta nevével fémjelzett Cimbora Mozgalomhoz. Nem csoda tehát, hogy idén már megalakulásának 16. évfordulóját ünnepelheti. Megadták a módját, Ki mit tud? keretében mutatták meg a Bartók kamaratermében, mi minden foglalkoztatja őket.

Balla Tibor

A mozgalom keretén belül nemcsak Magyarországon, hanem határainkon túl is alakultak klubok. A mozgalom támogatója a Cimbora Alapítvány, amelynek segítségével fesztiválokat, vetélkedőket, találkozókat szervezhettek a Cimbora Klubok. Dunaújvárosban 2003. április 24-én tartották meg a helyi Cimbora Klub alakuló foglalkozását Törökné Antal Mária vezetésével. A város és a környékbeli kis települések iskoláiból csaknem harminc 3-4. osztályos kis diák ment el. Minden hónapban egy alkalommal találkoznak a cimborák a gyermekkönyvtárban, ahol az irodalom, az olvas­mány­élmények, a művészetek, az aktuális események adják a közös beszélgetések témáit. Természetesen nem marad ki a játék, a kézműveskedés, a kirándulás, a tánc sem a programok köréből.

A Vesztergom Miklós és Vesztergom Vilmos testvérpár muzsikaszóval szórakoztatta a közönséget
Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi

2005 óta a Ki mit tud? is állandó programja az ünnepeknek. Tegnap délután a Bartók kamaratermében mutatták be a vállalkozó kedvű Cimborák, mi az, ami vonzza őket, mi az, amiben igazán jól érzik magukat. Ebben a legsokoldalúbb Török Anna volt, aki hegedült, verset mondott és még énekelt is cimboratársainak. Az alaphangulatot Váriné Pásztor Magdolna fagottjátéka adta meg Nagy Imre Erik szegedi zeneszerző művével.

Törökné Antal Mária, mindenki Marcsi nénije vágta fel a születésnapi tortát

Ezután a két öreg cimbora, Morva Ákos és Szabó Máté, valamint Lászlóné Durecz Andrea összeállítású zsűri árgus tekintete előtt zajlottak a bemutatók, hogy a végén arany, ezüst és bronz minősítéssel távozhassanak a résztvevők. Kántor Viktória és Fási Jázmin, valamint Geráth Napsugár táncdarabbal készült, Török Nóra, Veres Bernadett, Appel Izabell, Kovács Dani, Toponáry Sára és Vári Hédi verssel, Ősz Bea, Nyári Kinga, Veres Bernadett, Telekes Ábel, Appel Izabell, valamint Milek Petra furulyával, Vesztergom Miklós és Vesztergom Vilmos harmonika és fuvola duóval, Szabó Zalán trombitadarabbal, Hasanic Dávid pedig focibemutatóval készült. Végül közösen elfogyasztották a Jakó cukrászda által felajánlott születésnapi tortát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában