Charles Dickens regénye nyomán

2018.12.11. 19:00

Nagyszabású zenés darab ősbemutatója

Az évad eddigi legnagyszabásúbb vállalkozásába kezdtek a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában hétfőn.

Balla Tibor

Pontosabban nem tegnap, mert az előkészítő munkálatokat már két hónappal ezelőtt elkezdte Balassa Eszter dramaturggal közösen Csadi Zoltán rendező, aki Charles Dickens regénye nyomán a musical szövegkönyvét is íróként jegyzi. Ha azt lejegyezzük, hogy a résztvevőkkel lényegében megtelt a kamaraterem színpada, talán ad valami képet a vállalkozás nagyságáról. Még a zene is három ember munkájának eredménye, Dobri Dániel, Farkas Bence és Sulyok Benedek feleltek érte, a hozzá tartozó dalszövegek Galambos Attila munkáját dicsérik.

Csadi Zoltán rendező Palánki Hedvig jelmezterveit mutatja be Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

A szereposztás is meglehetősen hosszú felsorolás, Twist Olivér: Mudu Bese Botond; Fagin: Jegecsik Csaba; Vagány: Szűcs Bátor; Bill Sykes: Ágoston Péter; Nancy: Siménfalvy Ágota; Mr. Bumble: Szemán Béla; Mrs. Mann: Kecskés Tímea; Mr. Brownlow: Pataki Ferenc; Mr. Sowerberry: Gasparik Gábor; Mrs. Sowerberry/Mrs. Bedwin: Polgár Lilla; Charlotte: Jókai Ági; Noah: Bágyi Márton; Dologházi gyerekek, Fagin tanítványai: Toponáry Sára, Tóth Anna Sára, Koncz Kitti Linett, Makai Anita, Molnár Eszter, Czuppon Zsóka, Csókás Marcella, Pataki Zsófia, Kocsis Rebeka, Czuppon Péter, Jámbor Benedek, Peterdi Botond, Nagy Ádám, Szabó Noel, Turóczi Balázs, Gebei Gellért, Moravecz Márton; közreműködnek a Bartók Táncszínház művészei. A dalok betanítását Tótin Katalinra bízták, a karvezető pedig Kurucz Gergely. A látványtervező: Rákay Tamás, a koreográfus Molnár Éva lesz. A darab ősbemutató, hiszen nem a Broadway-változatot viszik színre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában