Hajnalig tartott az idei bál is

2018.09.19. 16:00

Mindmáig élő hagyomány Mezőfalván a szüreti vigasság

Magyarok és svábok együtt őrzik őseik népszokásait. Tizenhárom fogat, tele néptáncosokkal, civil szervezetek tagjaival és még sok falubeli családdal, gyerekkel.

Horváth László

Hét-nyolc lovas betyár kísérte a menetet, és így indult a mezőfalviak 2018-as szüreti felvonulása. Az utcai kanyargós vigadalom után az iskola tornatermében folytatódott hajnali háromig a szüreti mulatság.

Az elmúlt évek forgatókönyvei mentén, az idén is a Mezőfalvi Tájháznál gyülekeztek a felvonulók. Sváb és magyar népviseletbe öltözött táncosok járták a táncot.

Tánccal invitáltak az esti bálba a község több pontján Fotó: Horváth László

A falu utcáin meg-megállva kihirdették az esti mulatságra szóló meghívót. A színes és igen jókedvű forgatag este hat órára ért az iskola tornaterméhez, ahol kis szusszanás után kezdetét vette a hagyományos mezőfalvi szüreti bál. Az idén színpadra lépett a Mezőfalvi Német Nemzetiségi Gyermek Tánccsoport, a Mezőfalvi Német Nemzetiségi Felnőtt tánccsoport, az adonyi Rozmaring Tánccsoport, a vértesboglári Német Nemzetiségi Tánccsoport, és a mezőfalvi szüreti bálok történetében először a nagyvenyimi néptáncegyüttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában