A szakképzés jegyében

2024.05.21. 20:00

A kormánybiztos és az iskolaigazgató készítette a menüt a tanétteremben

Városunkban járt kedden dr. György László, a gazdaságstratégiai feladatokban való szakmai közreműködésért és a Tanítsunk Magyarországért program koordinációjának ellátásáért felelős kormánybiztos, aki könyvbemutatója előtt egy vidám hangulatú főzésre is beállt a Centrum Tanétteremben.

Molnár Emese

A látogatása apropója a közelmúltban megjelent, "A középosztály forradalma" című könyvének bemutatása volt. A könyv azt taglalja, hogy miként sikerült Magyarországon egy évtized alatt megerősíteni és bővíteni a középosztályt, amellyel tulajdonképpen megoldást, egy eredményesen használható modellt kínálnak a nyugati civilizációnak arra, hogy ők is megfordíthassák a csökkenő tendenciát. 

Fotó: Molnár Emese

A közgazdász kormánybiztos elmondta, a középosztályba olyan egyének tartoznak, akik már felépítettek valamit az életben, ezáltal van vesztenivalójuk, s egyúttal van felelősségtudatuk, a döntéseiket pedig ez alapján határozzák meg. 

Azt is mondhatjuk róluk, hogy az országépítők közössége, akiket segíteni kell, hiszen ez is a fenntartható növekedést szolgálja. A Dunaújvárosi Egyetemen tartott előadása előtt találkozott Magyar Andrással, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola igazgatójával, aki a szakképzés jegyében egy gasztronómiai programra invitálta őt - hiszen György László az innovációért, szakképzésért és felsőoktatásért felelős államtitkárként fontos szerepet töltött be a szakképzési rendszer átalakításában is. 

 

A Centrum Tanétteremben voltak, ahol a kormánybiztos és az iskolaigazgató is felkötötte a kötényt, majd az ágazati vizsga feladata alapján halat, salátát és rizottót készítettek. A munkafolyamatban az ágazati vizsgájukra készülő diákok is segédkeztek, miközben a tanulásról, a szakképzés lehetőségeiről, a fiatalok tapasztalatairól és élményeiről beszélgettek. Miután az ételek elkészültek, a tanulók örömmel osztották meg azt is, hogy milyen színes a diákélet náluk, a milliós megtekintésű iskolai videóikat is megmutatták, összességében pedig egy igazán vidám hangulatú és hasznos tapasztalatcserén alapuló főzés kerekedett ki. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában