Elsős lesz a gyermekünk!

2024.04.02. 11:00

Iskola-ajánló: A Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézménye

A következő sorozatunkban az iskolaválasztáshoz szeretnénk segítséget nyújtani azoknak a szülőknek, akiknek hamarosan első osztályba megy a gyermeke.

Fekete Györgyi

Mint minden szülő, mindenki szeretné, ha számára a legjobb iskolában járna gyermeke. Olyan iskolát szeretne választani, ahol a gyermeke a legjobban ki tud teljesedni, olyan alapokat kap, ami a későbbi életére, személyiségére a lehető legjobb.  A következő sorozatunkban az iskolaválasztáshoz szeretnénk segítséget nyújtani azoknak a szülőknek, akiknek hamarosan első osztályba megy a gyermeke.

Minden dunaújvárosi intézménynek lehetőséget biztosítottunk arra, hogy bemutassák, milyen oktatási, nevelési programmal és tanító nénikkel várják leendő dákjaikat. 


Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézménye

 2400 Dunaújváros, Bercsényi M. u. 10.  •  06 (25) 411-330 • [email protected]

Intézményünk 2018. szeptember 1-jétől, mint összevont intézmény működik a halásztelki Bocskai István Református Oktatási Központ intézményeivel. Jelenleg 11 egységből áll.

Célunk: gyermekeinkből művelt, jól képzett, az életben boldogulni tudó embereket nevelni hitben, szeretetben, békességben.

A 2024/25-ös tanévben két osztályt indítunk, ebből az egyik napközis a másik iskolaotthonos (egész napos iskola) lesz.

A napközis osztályunk informatika tagozatos lesz, melynek specialitása az digitális kultúra emelt óraszámú oktatása. Ez alsó tagozaton heti 1 majd 5. osztálytól csoportbontásban heti 3-4 órában tanulják a digitális kultúrát, csoportbontásban. Angol nyelvet oktatunk 2. évfolyamtól, kezdetekben játékos formában, heti 1 órában, 4. évfolyam heti 2, az 5.-8. évfolyamig heti 3 órában, csoportbontásban. 

Az iskolaotthonos osztályunk angol tagozatos lesz, melynek specialitása hogy 1. osztályban heti 1 óra angol nyelvet, 2-3. osztályban heti 2 óra angol nyelvet, 4. osztályban heti 3 óra angol nyelvet, 5-8 osztályban heti 5 óra angol nyelvet tanítunk csoportbontásban. Az informatika itt 3. évfolyamon lép be az oktatásba, heti 1 órában.

Mindkét tagozaton táncot és mozgást tanítunk, valamint egyéni, páros és csoportos kötélugrást. Több mint 15 tanórán kívüli foglalkozáson vehetnek részt a gyerekek érdeklődési körüknek megfelelően.

Mint egyházi fenntartású iskola:
kötelezően választott tantárgy  a Hit- és erkölcstan (heti 2 órában) 
Választható Hit- és erkölcstan tantárgy: református, római katolikus, evangélikus, görögkatolikus
Nem feltétel, hogy meg legyen keresztelve a gyermek!
Kötelező évi 1 alkalommal „osztályszolgálatot” adni a dunaújvárosi református templomban (10-15 perces előadás) a gyülekezetnek
Legalább havi 1 istentisztelet /mise látogatása vallási hovatartozás szerint.

Korlátozottan tudunk foglalkozni SNI-s tanulókkal. BTMN-s tanulókkal korlátlanul.

Az elsősök osztályfőnökei

Az informatika tagozatos  osztályt Gallainé Kovács Krisztina tanítónő vezeti majd, aki több mint 12 éves szakmai gyakorlattal rendelkezik.
Az angol tagozat vezetői Azurák Adrienn és Takács Aranka lesznek, akik több évtizedes szakmai gyakorlattal rendelkeznek. 

Még több iskola-ajánló

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában