Véradás: helyszínek, időpontok

2024.04.02. 12:00

Hétköznapi hősöket várnak

Az következő napokban az alábbi helyeken lehet vért adni Dunaújvárosban. A véradással életet menthet, az egyik legfontosabb segítségnyújtási lehetőség.

Duol.hu

Fotó: shutterstock.com (illusztráció)

Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt továbbra is számít a lakosság segítségére. Véradásra jelentkezhet mindenki, aki elmúlt 18 éves, de még nincs 65, testsúlya eléri az 50 kg-ot és egészségesnek érzi magát. Véradásra feltétlenül vigye magával a személyazonosító igazolványát, lakcím és taj-kártyáját!

A következő napokban az alábbi helyeken adhat vért:

2024. április 2-án, kedden 14 és 18 óra között: MMK Dunaújváros (Dunaújváros, Apáczai Cs. J. u. 13.)

2024. április 4-én, csütörtökön 8 és 10 óra között: Dunaújváros Transzfúziós Osztály (Dunaújváros, Vasmű út 10.)

2024. április 9-én, kedden 8 és 10 óra között: Dunaferr iskola Villamos tagozat (Dunaújváros, Apáczai Cs. J. u. 13.)

2024. április 16-án, kedden 9 és 11 óra között: Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikum (Dunaújváros, Táncsics M. 1/a)

A véradásra jelentkezőknek lehetősége van időpontfoglalásra is, csökkentve ezzel az esetleges várakozási időt. A regisztrációra a honlapon a véradási helyszín kiválasztása után kerülhet sor. Azok a véradók, akik időponttal rendelkeznek, kérjük, jelezzék azt az adatfelvételi pultnál, név szerinti behívás nem történik! A foglalás nem feltétele a véradásnak, a foglalástól függetlenül is lehet vért adni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában