Kisbiológusok találkozója

2024.04.16. 08:00

Első helyezést ért Braun Szonja értekezése az Alzheimer-kórról

A múlt szombaton rendezte meg a Széchenyi István Gimnázium a Kisbiológusok találkozóját, az idén immáron harmincadik alkalommal.

Molnár Emese

Forrás: Az iskola Facebook oldala

A Pannon Oktatási Központ arról számolt be, hogy diákjaik több kategóriában is indultak ezen a megmérettetésen. A hetedikesek közül Tóth Flóra az első helyen végzett, osztálytársai, Hornai Georgina és Mayer Hedvig pedig különdíjat kaptak. Seemann Georgina (8.a) könyvjutalomban részesült. Emléklapot kapott továbbá Palóka Evelin (7.a), Kovács Emma (7.a), Horváth Johanna (8.a), Pilmann Gréta (9.a) és Lang Fanni (9.b).

Forrás: Az iskola Facebook oldala

A középiskolás korosztályban kategóriájának győztese lett Braun Szonja (10.c) az Alzheimer-kór című előadásával, amelyben többek között a kór biokémiai hátteréről, lefolyásáról, etiopatogeneziséről volt szó. Szonja az előadásához a Semmelweis Egyetemtől kapott cikkeket, kutatási anyagokat dolgozta föl. A zsűri szóban külön kihangsúlyozta munkájának színvonalát. Nyikos Anna könyvjutalomban, Barics Vivien és Badacsonyi Petra oklevélben részesült.

A pannonos diákok felkészítői Sárosi Enikő és Dóra Ádám volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában