Véradás: helyszínek, időpontok

2024.04.14. 10:00

Egyetlen véradással három ember életét menthetjük meg

Az következő napokban az alábbi helyeken lehet vért adni Dunaújvárosban. A véradással életet menthet, az egyik legfontosabb segítségnyújtási lehetőség.

Duol.hu

Illusztráció

Fotó: Csapó Balázs

Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt továbbra is számít a lakosság segítségére. Véradásra jelentkezhet mindenki, aki elmúlt 18 éves, de még nincs 65, testsúlya eléri az 50 kg-ot és egészségesnek érzi magát. Véradásra feltétlenül vigye magával a személyazonosító igazolványát, lakcím és taj-kártyáját!

A következő napokban az alábbi helyeken adhat vért:

2024. április 16-án, kedden 9 és 11 óra között: Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikum (Dunaújváros, Táncsics M. 1/a)

2024. április 18-án, csütörtökön 14 és 17 óra között: OBI áruház Dunaújváros (Dunaújváros, Venyimi út 5-7.)

2024. április 23-án, kedden 8 és 11 óra között: Rendőrség Dunaújváros (Dunaújváros, Szent Gy. tér. 1.)

2024. április 25-án, csütörtökön 13 és 15 óra között: Dunaújváros Transzfúziós Osztály (Dunaújváros, Vasmű út 10.)

A véradásra jelentkezőknek lehetősége van időpontfoglalásra is, csökkentve ezzel az esetleges várakozási időt. A regisztrációra a honlapon a véradási helyszín kiválasztása után kerülhet sor. Azok a véradók, akik időponttal rendelkeznek, kérjük, jelezzék azt az adatfelvételi pultnál, név szerinti behívás nem történik! A foglalás nem feltétele a véradásnak, a foglalástól függetlenül is lehet vért adni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában