Iskolai program

2024.04.21. 14:00

Digitális kalandok a digitális témahéten

Körmendi Erzsébet

Fotó: Dunaújvárosi SZC Lorántffy Zsuzsanna Technikum és Kollégium

A digitális kultúra és projekt órákon a Dunaújvárosi SZC Lorántffy Zsuzsanna Technikum és Kollégium 9/1, 9/2, 1/9A, 11/1 osztályainak tanulói elképesztő kalandokon vettek részt a digitális témahét keretében! Az egyik izgalmas feladat az volt, hogy titkos üzeneteket készítsenek és próbálják megfejteni azokat egy egyszerű titkosírási módszer segítségével.  

Fotó: Dunaújvárosi SZC Lorántffy Zsuzsanna Technikum és Kollégium

A diákok egy egyszerű cserbetitkosítást alkalmazva kódoltak üzeneteket, amelyeket aztán egy másik csoport próbált megfejteni. Az algoritmusok készítése és a dekódolási folyamatok megértése nagy kihívást jelentett, de lenyűgözően kreatív megoldások születtek!  

Az ilyen interaktív órák lehetőséget adnak a diákoknak arra, hogy kreativitásukat kibontakoztassák, problémamegoldó képességeiket fejlesszék és közben még szórakozzanak is! 

Rosta Ágnes informatika tanár köszöni minden résztvevőnek az aktív közreműködést és az izgalmas gondolkodási kihívásokat!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában