Azonosítás és értekezés

2024.04.02. 19:00

Darab Márton a hetedik helyen végzett a Herba Medica Tanulmányi Versenyen

A Széchenyi István Gimnázium arról számolt be, hogy a 11. B osztályos tanulójuk, Darab Márton sikeresen túljutott a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar által szervezett tudományos verseny első két fordulóján és bejutott a döntőbe. A VI. Herba Medica Tanulmányi Verseny országos döntőjét március 23-án rendezték meg Szegeden.

Molnár Emese

Forrás: Az iskola Facebook oldala

A gimi részletezte, hogy a tizenkét döntős versenyzőt, a felkészítő tanárokat és a vendégeket prof. dr. Zupkó István dékán köszöntötte, aki beszédében méltatta a tanulók vállalkozó szellemét és külön megköszönte a felkészítő tanárok munkáját. A versenyzők ezután megkezdték a három szakaszból álló megmérettetést. A félórás teszt mellett laboratóriumi feladat keretében szénhidrátokat azonosítottak a diákok. Ezen felül előadás keretében tudományos igényességgel fejtettek ki egy-egy előre kiadott témát. Marci a 2024-es év gyógynövényének, a borsmenta témájában készült fel. 

Forrás: Az iskola Facebook oldala

Az egyetemi oktatókból álló zsűri a szakmai tartalom és az előadásmód mellett a versenyzők vitakészségét is mérte. Az izgalmas versenyfordulók után egy kis szegedi programmal kedveskedtek a szervezők, amíg tartott az eredmények összesítése. Marci nagyon szépen szerepelt és országosan a hetedik helyen végzett, megszerezve ezzel az egyetem által felajánlott 50 felvételi pontot is. Attól is jelentős a széchenyis diák teljesítménye, akit Garamszeginé Szücs Ildikó pedagógus készített fel a versenyre, mert csak egy tizenegyedikes diák végzett előtte, a többiek mind tizenkettedik évfolyamos tanulók voltak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában