Bővítik a létesítményt

2024.04.02. 08:00

Az MLSZ negyvenmillió forinttal támogatja a DLSZ pályaépítését

Petrás Gábor a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára ismét egy jó hírrel szolgált. Hosszú, alapos előkészületeket követően, az MLSZ Fejér Vármegyei Igazgatóságának társadalmi elnöksége döntése nyomán, egy új műfüves pálya épülhet a Lorántffy Iskola mentén található DLSZ Arénában.

Balogh Tamás

Ezernél is több sportoló játszik a bajnokságok keretében a DLSZ Arénában, amit most bővíthetnek

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A szakág és a közösségi megmozdulások kiváló szervezőjétől a következőket tudtuk meg a helyszínről. 

Azt hiszem, a DLSZ Aréna nem csak a szövetségünknek és nekem nagyon fontos, hanem a településnek is.

– Dunaújváros legnagyobb, amatőr sportolóknak játéklehetőséget biztosító egyesülete vagyunk, A célunk az, hogy az egykori kiváló labdarúgókat visszahozzuk a kedvenc sportágukba, és azoknak a fiataloknak is lehetőséget biztosítunk, akik a reményeink szerint majd egyre komolyabb bajnokságokban szerepelhetnek sikerrel. 

Petrás Gábor hangsúlyozta, jelenleg sajnos csak egy pályájuk van a több mint ezer sportolóra, akik ötven csapatban kapnak játéklehetőséget. A színvonalas munkájukhoz egy újabb építésére van most lehetőségük. S az is fontos, hogy nem csak a DLSZ használja a sporttelepet 

– Napközben az egyetemünk hallgatói és a Dunaújvárosi SZC Lorántffy Zsuzsanna Technikum és Kollégium diákjai is igénybe veszik a létesítményt, aminek a fenntartásából mi is részt vállalunk. 

Az MLSZ talán az országban egyedülálló módon, mivel mi nem vagyunk jogosultak a tao támogatásra, mintegy negyven millió forinttal támogat bennünket.

Petrás Gábor
Fotó: Balogh Tamás

– Tízéves munkánkat zárhatjuk le ennek a lehetőségnek a megvalósításával. Az előkészítésből nagy szerepet vállalt Mészáros István és Szalavics Eszter. Lobbi tevékenységével az MLSZ Fejér Vármegyei Igazgatóság területi igazgatója Schneider Béla, illetve a szervezet társadalmi elnöke, Bencsik István is támogatott bennünket.

Ami pedig a részleteket illeti,  a felhasználható összeget a legfontosabb dologra, a pályaépítésére fordítják. Ennek a helyszíne az egyik régi teniszpályára kerül, ami már a megépítésekor sem volt alkalmas arra a sportágra. 

– Az új létesítmény a most használhatóval párhuzamosan épül meg. A kettőt egy nézőtéri tribün fogja elválasztani egymástól, amely minkét oldal közönségét ki tudja majd szolgálni. Mivel a DLSZ Aréna területe a város tulajdonában van, az említett összeg Dunaújváros önkormányzatának kezébe kerül, és a megvalósítás minden szakasza az ő szervezésükben zajlik majd. A tulajdonosi hozzájárulás a használatra tizenöt évre szól. 

A látványterv
Forrás: DLSZ

Reményeink szerint a gyakorlati építési tevékenység mielőbb megkezdődik, amit mi folyamatosan figyelemmel kísérünk.

– A tevékenységünket folytatni fogjuk, mert még nagyon sok megvalósításra váró ötletünk van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában