Gratulálunk a dózsás diákoknak!

2024.03.28. 13:00

Galambos Szonja, Pék Léna Nóra és Trautmann Gábor bronzérmes világnyelvészek

A székesfehérvári Hétvezér Általános Iskola idén is meghirdette a már hagyományosnak számító Világnyelvész elnevezésű, vármegyei szintű idegen nyelvi versenyt.

Molnár Emese

Forrás: Az iskola Facebook oldala

A megmérettetésre negyvenhárom csapat jelentkezett, amely összesen százhuszonhat versenyzőt jelent. A diákok angol és német nyelven mérhették össze tudásukat, külön az 5-6., illetve 7-8. évfolyamosok. Erről már a Dózsa György Általános iskola számolt be annak apropóján, hogy diákjaik is indultak ezen a verseny. Mint azt részletezték, minden kategóriában elsőként írásbeli fordulón vettek részt a csapatok és a feladatok kitöltése során a szókincset és a nyelvtani tudást mérték fel a szervezők. Kategóriánként a legjobb nyolc csapat szóbeli fordulón is számot adott idegen nyelvi tudásáról és ez után hirdetett eredményt a zsűri. Büszkén adott hírt arról a Dózsa iskola, hogy a Galambos Szonja, Pék Léna Nóra és Trautmann Gábor 6.b osztályos tanulóik alkotta Engelkinder nevű csapatuk a harmadik helyezést érte el a nagyon erős, többnyire nemzetiségi iskolákból érkezett versenyzők között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában