Dunaújváros

2024.03.13. 18:00

A Lorántffy iskola tanulója is bejutott a tehetséggondozó mentor programba

Az egészségügyi és tudományos élet elismert szereplői mentorálják majd a programban részt vevő fiatalokat.

Szente Patrícia Andrea
Forrás: Az iskola weboldala

A 21 Nő az egészségügyért alapítvány 2024-ben is mentor programot hirdetett 10., illetve 11. évfolyamos diákok részére – számolt be róla a Dunaújvárosi SZC Lorántffy Zsuzsanna Technikum és Kollégium közösségi-oldalán. Mint írták, a programba bekerülő diákok az egyéni és közös programok által életre szóló tudástámogatást kapnak, betekintést nyernek a számukra izgalmas szakma világába és elmélyítik ismereteiket a világról.

A Lorántffy intézményéből két fiatal pályázott a programra: Borsos Johanna és Kovács Amina Anett 11/1 osztályos tanulók. A pályázatuk tartalmazott egy-egy motivációs levelet, amiben leírták, miért jelentkeztek a mentor programra, továbbá két ajánlást is szükséges volt a jelentkezéshez. Ebből az egyiket a diákok iskolájában tanító pedagógus, a másikat a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet, az iskola duális partnere adta. 

Amint arról a technikum tájékoztatta közösségét, a férőhelyek véges száma miatt sok szempontot figyelembe véve döntött a bizottság. Egyik ilyen szempont volt, hogy iskolánként csupán egy tanuló kerülhetett csak be a programba, lehetőséget teremtve ezzel a lehető legtöbb intézmény pályázójának a bejutásra. A mentor programba így a Lorántffy iskolából Borsos Johanna került be. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában