Bolti szarka

2024.02.06. 11:00

Tízszer próbált meg áruházakból lopni egy nő Dunaújvárosban

Duol.hu

Illusztráció.

Fotó: Shutterstock

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség kisebb értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett lopás bűntettének kísérlete és további bűncselekmények miatt indítványozta annak a nőnek a letartóztatását, aki tízszer próbált meg termékeket eltulajdonítani különböző áruházakból Dunaújvárosban, tájékoztatta lapunkat a Fejér Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője. A közleményben az áll, hogy:

„A nyomozás adatai szerint a nő 2023. december 15-e és 2024. február 1-je között négy áruházi láncolat sérelmére próbált meg lopásokat elkövetni oly módon, hogy a termékeket a táskájába rejtette, a kasszát fizetés nélkül elhagyta, azonban a biztonsági őr minden alkalommal feltartóztatta és tőle az árukat visszavette. Ily módon a lopással veszélyeztetett, alkalmanként 13.000 és 122.000 Ft közötti érték a visszavétellel megtérült.

A gyanúsítottal szemben büntetőeljárások vannak folyamatban hasonló bűncselekmények miatt, korábbi elítéltetéseiből tavalyi év tavaszán szabadult. Alaposan feltehető, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, őt a gyanúsítotti kihallgatásai, őrizetbe vétele, az ellene folyamatban lévő büntetőeljárások sem tartották vissza attól, hogy cselekményével felhagyjon, illetve újabb bűncselekményt kövessen el.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a terhelt letartóztatását, a döntés a gyanúsított fellebbezésére figyelemmel nem végleges.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában